Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Sazka chystá záchranný plán, který má uklidnit věřitele

Sazka chystá záchranný plán, který má uklidnit věřitele

Finance.cz, 2010-12-20 09:27:24

Loterijní společnost Sazka připravuje záchranný plán, který ji má vyvést z krize. Plán spočívá v totálním zprůhlednění finančních toků Sazky na jednom účtu a ve vytvoření nového platebního kalendáře. Sazka také seškrtá všechny zbytné náklady a prodá nepotřebný majetek, včetně dvou luxusních aut Bentley pro manažery Sazky. Dnešním Hospodářským novinám to řekl podnikatel Martin Ulčák, který převzal od vedení Sazky plné moci a jedná o její stabilizaci.

"Bude to transparentní systém, vodotěsně uzavřený, aby bylo vidět, co se s penězi Sazky děje. Součástí bude i vyvážený platební kalendář, který určí, co, jak a kdy bude Sazka platit," řekl Ulčák v rozhovoru pro HN. Nový systém má také vylepšit věřitelům garance za jejich úvěry.

Hlavním věřitelem Sazky je teď miliardář Radovan Vítek, který skoupil od dvou bank pohledávky a směnky za skoro 900 milionů korun. Většina dluhů Vítkovi už byla splatná a Vítek hrozí, že pokud neuvidí peníze, pošle Sazku do insolvence. "Trvám na tom, aby Sazka zaplatila. Kdo se mnou chce jednat, musí položit peníze na stůl," řekl HN Vítek.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 20.12.2010

15:07 - Maďarsko zvýšilo úrokové sazby na 5,75 procentaChce tak udržet pod kontrolou inflaci. Krok banky byl v souladu s očekáváním poloviny analytiků dotazovaných agenturou Reuters.

12:36 - ČEZ chce dodávat elektřinu a plyn také pro slovenské domácnostiDnes o tom informovala mediální agentura, která firmu na Slovensku zastupuje.

11:46 - JPMorgan koupila v Londýně bývalou budovu Lehman BrothersJPMorgan oznámila, že sídlo bude sloužit od roku 2012 jako evropská centrála její investiční banky.

Reklama
   
Články Investujme.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz