Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Maďarsko zvýšilo úrokové sazby na 5,75 procenta

Maďarsko zvýšilo úrokové sazby na 5,75 procenta

Finance.cz, 2010-12-20 15:07:38

Maďarská centrální banka dnes zvýšila svou klíčovou úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu na 5,75 procenta. Chce tak udržet pod kontrolou inflaci. Krok banky byl v souladu s očekáváním poloviny analytiků dotazovaných agenturou Reuters. Druhá polovina analytiků předpokládala, že sazby zůstanou beze změny.

Banka již minulý měsíc klíčovou sazbu zvýšila na 5,5 procenta z rekordního minima 5,25 procenta, na kterém ji držela zhruba půl roku. Od loňského července do letošního května banka úroky nepřetržitě snižovala.

Bankovní rada České národní banky minulý měsíc ponechala úrokové sazby beze změny. Základní úroková sazba, od které se odvíjí úročení komerčních úvěrů, tak zůstává od počátku května na historickém minimu 0,75 procenta. ČNB bude o sazbách znovu rozhodovat ve středu.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 20.12.2010

15:07 - Maďarsko zvýšilo úrokové sazby na 5,75 procentaChce tak udržet pod kontrolou inflaci. Krok banky byl v souladu s očekáváním poloviny analytiků dotazovaných agenturou Reuters.

12:36 - ČEZ chce dodávat elektřinu a plyn také pro slovenské domácnostiDnes o tom informovala mediální agentura, která firmu na Slovensku zastupuje.

11:46 - JPMorgan koupila v Londýně bývalou budovu Lehman BrothersJPMorgan oznámila, že sídlo bude sloužit od roku 2012 jako evropská centrála její investiční banky.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz