Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Vláda projedná rozšíření pravomocí finančního arbitra

Vláda projedná rozšíření pravomocí finančního arbitra

Finance.cz, 2010-12-21 12:12:22

Ministerstvo financí chce posílit pravomoci finančního arbitra a zároveň změnit jeho financování. Nově by arbitr měl rozhodovat i spory týkající se spotřebitelských úvěrů a kolektivního investování. Jeho činnost by měla být financována ze státního rozpočtu. Vyplývá to z novely zákona o finančním arbitrovi, kterou ve středu projedná vláda. Dosud může arbitr rozhodovat jen spory ohledně převodů peněz a využívání elektronických platebních prostředků, zejména karet. Jeho činnost financuje Česká národní banka.

Arbitrovy pravomoci by se měly podle návrhu rozšířit od července 2011. Kvůli rozšíření činnosti se více než zdvojnásobí rozpočet arbitrovy kanceláře a počet zaměstnanců. MF navrhuje, aby se počet odborných zaměstnanců kanceláře arbitra zvýšil z dosavadních šesti na 14. V posledních třech letech dosahovaly náklady na činnost arbitra zhruba deset až 11 milionů korun ročně, nově mají činit kolem 26 milionů ročně. Na další dva miliony pak přijdou jednorázové výdaje spojené s rozšířením činnosti.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 21.12.2010

15:26 - Čína doufá, že ji EU co nejdříve uzná za tržní ekonomikuČína doufá, že ji Evropská unie bude ochotna co nejdříve uznat za tržní ekonomiku.

14:19 - Toyota zaplatí v USA rekordní pokutu přes 32 milionů dolarůJaponská automobilka Toyota Motor zaplatí americké vládě rekordní pokutu 32,4 milionu dolarů (asi 622,7 milionu Kč).

12:12 - Vláda projedná rozšíření pravomocí finančního arbitraMinisterstvo financí chce posílit pravomoci finančního arbitra a zároveň změnit jeho financování.

Reklama
   
Slovnik.finance.cz

Zobrazit další slova
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz