AXA vstupuje na český a slovenský trh

13.03.2007 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Společnost AXA, jedna z největších světových finančních skupin, vstupuje na český a slovenský trh. Na konci loňského roku převzala AXA Winterthur Group a stala se novým majitelem společnosti Winterthur v České republice.

Pro klienty připravuje v letošním roce nové služby a produkty. Do konce roku, případně začátkem roku 2008, hodlá také vstoupit na český trh neživotního pojištění. AXA penzijní fond je druhým největším v České republice a v roce 2006 nadále rostl. Zvýšil se i počet klientů AXA pojišťovny.

 „Již od 15. března budou mít čeští klienti možnost investovat do našich podílových fondů,“ uvedl Petr Žaluda, generální ředitel společnosti AXA pro ČR a SR. „Přineseme také nové typy připojištění a produktů v životním pojištění, na konci letošního roku nebo začátkem roku 2008 bychom rádi začali nabízet i neživotní pojištění. Pro podporu těchto produktů je nezbytné rozšíření naší obchodní sítě, k současným patnácti regionálním ředitelstvím by v průběhu letošního roku mělo přibýt dalších dvacet kanceláří,“ dodal Žaluda.

AXA penzijní fond, druhý největší v ČR, potvrdil také v roce 2006 svoji silnou pozici, když objem aktiv pod jeho správou meziročně vzrostl o 12,1 % na 29,5 mld. Kč. Počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele na penzijní připojištění se za uplynulý rok zvýšil o 8,7 % na téměř 215 tisíc. Zisk AXA penzijního fondu byl v loňském roce 758 mil. Kč.

Počet klientů AXA pojišťovny přesáhl ke konci roku 75 tisíc, což představuje meziroční nárůst o 12,9 %. Ještě výrazněji než u penzijního fondu přibylo pojišťovně smluv s příspěvkem zaměstnavatele – k 31. 12. 2006 jich bylo uzavřeno 10 454, což je o 18,2 % více než před rokem.
Objem aktiv pod správou AXA pojišťovny vzrostl na 4,8 mld. Kč (nárůst 14,6 %). Zisk AXA pojišťovny za loňský rok činil více než 128 mil. Kč (neauditovaný výsledek).

Celosvětově zvýšila v roce 2006 společnost AXA čistý zisk na 5,1 miliardy eur. V meziročním srovnání jde o nárůst o 18 %. Základní zisk ze životního pojištění a z pojištění úspor se meziročně zvýšil o 22 % na 2,3 miliardy eur, přičemž většina zemí ve kterých AXA působí dosáhla dvojciferného růstu. Výše aktiv pod správou dosáhla hranice 1,029 bilionu eur, meziročně jde o 19% nárůst. Tržby AXA Group činily v loňském roce 79 miliard euro (růst o 11 %).

„Týmy společnosti AXA dosáhly v roce 2006 skvělého výkonu a přispěly tak k silnému růstu všech našich obchodních činností. Očekáváme, že rok 2007 bude pro společnost AXA dalším důležitým rokem,“ uvedl Henri de Castries, předseda představenstva společnosti AXA. „Za předpokladu, že globální ekonomické prostředí zůstane příznivé, jsme přesvědčeni, že díky síle našich operací, kvalitě našich lidí a dlouhodobým předpokladům růstu obchodních činností ve finančním zabezpečení je Skupina velmi dobře stabilizována, aby se utkala s výzvou úspěšně integrovat společnost Winterthur a docílit i v dalším roce růstu zisku,“ dodal Henri de Castries.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy