Další velmi úspěšný rok pro GE Money Bank

15.03.2007 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


GE Money Bank potvrdila v roce 2006 silnou pozici na českém bankovním trhu. Mimořádné výsledky vykázala zejména v oblasti úvěrových produktů, objem úvěrů vzrostl meziročně o 21,1 % na více než 64,7 mld. Kč.

  •  Bilanční suma vzrostla na téměř 73 mld. Kč
  •  Objem úvěrů se vyšplhal k 65 mld. Kč
  •  Objem hypoték dosáhl téměř 14,5 mld. Kč
  •  Kapitálová přiměřenost je vysoká - 23,1 %
  •  Počet klientů GEMB výrazně vzrostl o více než 55 tisíc na 862 000
  •  GEMB měla ke konci roku  483 bankomatů a 209 poboček

 

Tento nárůst byl způsoben zejména velkým zájmem o spotřebitelskou Expres půjčku a o hypotéky, od října navíc GE Money Bank  jako první velká banka v ČR nabízí produkt Konsolidace půjček. Úvěrová expanze se výrazně projevila i na bilanční sumě, která dosáhla téměř 73 mld. Kč (nárůst 13,4 % oproti roku 2005). Počet klientů GE Money Bank během loňského roku výrazně narostl o více než 55 000. Na běžných účtech měli klienti ke konci roku uloženo přes 38 mld. Kč. Jde o výsledky podle českých účetních standardů.

„Rok 2006 byl pro GE Money Bank jedním z nejúspěšnějších za dobu jejího desetiletého působení na českém trhu! Výsledky opět potvrzují, že se nám podařilo vybudovat pověst dostupné, důvěryhodné a flexibilní banky. Naše inovativní produkty a služby si oblíbilo  již více než 860 tisíc klientů,“ řekl Pieter van Groos, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Bank. „Náš výjimečný růst v roce 2006 dokládá, že správně  a včas reagujeme na   potřeby zákazníků a proměňujeme je v produkty jako Konsolidace půjček, Refinancování hypoték nebo Konto Genius Active, které nás na trhu výrazně odlišují. V jsem rád, že si za 10 let GE Money vybudovala vynikající pověst, která pro zákazníky představuje rychlost, flexibilitu, dostupnost, důvěryhodnost a výhodnost nabízených služeb,“ dodal.

Obzvlášť dynamický růst zaznamenala GE Money Bank v úvěrové oblasti, celkový objem poskytnutých úvěrů dosáhl k 31. 12. 2006 sumy 64,7 mld. Kč, o 21,1 % více než ke stejnému datu předešlého roku. Mezi nejúspěšnější úvěrové produkty banky patří Expres půjčka a hypotéky.

Výrazným úspěchem je rovněž vývoj v prodeji hypoték. Objem poskytnutých hypotečních úvěrů se zvýšil na téměř 14,5 mld. Kč (meziroční růst o 35,6 %), celkový počet hypoték vzrostl o 26,9 % a přiblížil se 15 tisícům.

GE Money Bank nadále posilovala svou pozici v oblasti spotřebitelských úvěrů. Expres půjčka - neúčelový nezajištěný úvěr s vyřízením na počkání – patří již od roku 1999, kdy ji banka nabídla jako první produkt svého druhu v ČR, k nejúspěšnějším úvěrům na českém trhu. Ke konci roku měla banka uzavřeno přes 435 tisíc Expres půjček, celkový objem portfolia přesáhl 24,3 mld. Kč (o 21,7 % více než loni).

Velký důraz klade GE Money Bank na segment úvěrů pro malé a střední podniky, kde se počet smluv i objem poskytnutých prostředků zvýšil meziročně o 19,3 %. Součet pohledávek banky v této oblasti byl k poslednímu dni roku 22,1 mld. Kč.

Kromě již déle zavedených a velmi oblíbených produktů nabídla GE Money Bank i novinky. V říjnu představila jako první z velkých bank v České republice produkt Konsolidace půjček, pomocí kterého lze refinancovat spotřebitelské úvěry úvěrem novým s výhodnějšími podmínkami. Konsolidace půjček se setkala s velkým ohlasem, od září do konce roku této služby využilo 14,5 tisíc klientů a k 31. 12. 2006 dosáhl objem refinancovaných úvěrů částky 2,6 mld. Kč.

Objem vkladů klientů vzrostl meziročně o 9,6 % na téměř 52 mld. Kč. Z tohoto objemu tvořily 38,4 mld. Kč prostředky na běžných účtech (meziroční nárůst o 13,4 %). Počet vedených běžných účtů stoupl na 707 tisíc, což představuje  3% nárůst.

K poslednímu dni uplynulého roku měla GE Money Bank 862 172 klientů, roční nárůst o 55,4 tisíc klientů (meziroční růst o 6,8 %).

“GE Money slibuje, že bude klientům v České republice nabízet stále kvalitnější produkty a služby,” řekl Pieter van Groos.

Bilanční suma činila na konci roku 72,7 mld. Kč, na její nárůst (meziročně o 13,4 %) měl vliv především zmíněný zvýšený objem poskytnutých úvěrů, a to jak spotřebitelských úvěrů, tak i hypoték či úvěrů pro malé a střední podniky. I přes značnou úvěrovou expanzi zachovala GE Money Bank stabilní kapitálovou přiměřenost ve výši 23,17 %, tedy téměř třikrát vyšší, než předepisuje ČNB.

Čistý zisk GE Money Bank dosáhl za rok 2006 hodnoty 2,8 mld. Kč, což znamená zvýšení o 6,6 % v meziročním srovnání.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy