V akci - Pavel Nesejt ředitelem Finance.cz

15.02.2007 | , FINANCE.CZ
Finance.cz v médiích


Ekonom (15.2.2007) -  Pavel Nesejt (30) je novým ředitelem serveru Finance.cz, který se zaměřuje na osobní finance. Nesejt zde začínal v roce 2000 jako redaktor či analytik a v roce 2004 byl jmenován šéfredaktorem. V této funkci ho teď vystřídal dosavadní redaktor Michal Ruml (29). Server patří mezinárodní poradenské firmě AWD ze sídlem v Hannoveru, která se rovněž specializuje na osobní finance. Byl spuštěn před deseti lety a v lednu 2007 ho navštívilo 278 tisíc uživatelů.

Novým generálním ředitelem výrobce průmyslových převodovek Wikov MGI se stal Ctirad Hájek.Zkušený manažer naposledy pracoval na termínovanou smlouvu jako finanční ředitel společnosti ČEZ v Bulharsku, v letech 2004-2005 působil jako finanční ředitel a člen představenstva České zbrojovky a předtím osm let šéfoval finančnímu úseku Keramiky Horní Bříza, posléze Lasselsberger.
Hájek absolvoval kybernetiku a matematiku na Fakultě aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni, kde také dva roky vyučoval. Wikov MGI, někdejší ČKD Hronov, zaměstnává 400 lidí.

V poradenské a technologické společnosti Logos se prosazuje David Ženčák (30), který zde obsadil nově vytvořenou pozici ředitele obchodu a prodeje. Mezi jeho priority bude patřit vedení zákaznického týmu pro Komerční banku. Ženčák vystudoval informační management na pražské VŠE a v Logosu dříve pracoval jako šéf oddělení konzultací a analýz nebo projektový manažer. Kromě fotografování pod vodou má několik exotických koníčků: chov ryb z jezera Tanganika, návrhy japonských zahrad či pěstování bonsají.

Vedení nezávislé poradenské společnosti AEC, která se specializuje na ochranu dat a vloni dosáhla obratu 60 mil. Kč, se ujal přímo její majitel Jiří Mrnuštík (48). Absolvent Fakulty nukleární fyziky ČVUT v Praze se pod vedením akademika Armina Delonga věnoval výzkumu elektronové mikroskopie v České akademii věd a od roku 1989 se zabývá bezpečností informačních systémů a kryptologií.

Dosavadní ředitelka Alena Řezníčková po patnáctiletém působení z rodinných důvodů společnost opouští. Firma AEC má také novou šéfku marketingu. Stala se jí Lucie Ema Kuřáková (29), která předtím zastávala obdobné pozice u společností Jump-tandem a Zoner software. Kuřáková promovala na Podnikatelské fakultě VUT v Brně a mezi její koníčky patří sport a historie.

Petr Lapáček (56) je novým obchodním ředitelem společnosti AŽD Praha, která vyrábí elektronické zabezpečovací systémy určené zejména pro železnici. Předtím přes třicet let pracoval ve Státním ústavu dopravního projektování, posléze SUDOP. V této pražské projekční firmě vedl středisko elektrotechniky, trakce, sdělovací a zabezpečovací techniky. Lapáček má diplom z Vysoké školy dopravní v Žilině a k jeho zájmům patří historie železniční dopravy.

Ředitelkou sekce Integrovaný nákup se v polostátním kolosu ČEZ stala Michaela Hrobská (31). Útvar nakupuje pro celou skupinu ČEZ zboží a služby vyjma komodit určených pro výrobu a distribuci elektřiny a Hrobská v ní dříve vedla odbor významných zakázek. Absolventka práv na Západočeské univerzitě v Plzni před angažmá v ČEZ pracovala v různých advokátních kancelářích nebo se zabývala controllingem ve firmě Stratego Invest. Její předchůdce Ivan Lapin odešel do čela společnosti ČEZ Správa majetku.

Novým vrchním sládkem pivovaru Staropramen se stal Zdeněk Lux (35), který do společnosti Pivovary Staropramen nastoupil již v roce 1995 a prošel zde různými funkcemi v oddělení zajišťování jakosti. Od května 2004 zastával pozici vrchního sládka pivovaru Braník. Lux je absolventem Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a jak říká, »profesní život bez výroby piva si nedovede představit«.

Pavel Nesejt (30) je novým ředitelem serveru Finance.cz, který se zaměřuje na osobní finance. Nesejt zde začínal v roce 2000 jako redaktor či analytik a v roce 2004 byl jmenován šéfredaktorem. V této funkci ho teď vystřídal dosavadní redaktor Michal Ruml (29). Server patří mezinárodní poradenské firmě AWD ze sídlem v Hannoveru, která se rovněž specializuje na osobní finance. Byl spuštěn před deseti lety a v lednu 2007 ho navštívilo 278 tisíc uživatelů.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Finance.cz v médiích