Tivall začal v Krupce vyrábět vegetariánská jídla pro Evropu

30.05.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Krupka (Teplicko) 30. května (ČTK) - Izraelská společnost Tivall, která je dceřinou společností koncernu Nestlé, dnes oficiálně otevřela závod na výrobu mraženého vegetariánského jídla v průmyslové zóně Krupka na Teplicku. Jde o jednu z největších investic, která v posledních letech směřovala do Ústeckého kraje. Výstavba závodu stála kolem tří miliard korun, sdělila dnes ČTK mluvčí společnosti Jana Myslivcová.

Továrna bude fungovat ve třísměnném provozu a v první etapě bude zaměstnávat 130 osob. Jejich počet by se měl postupně zvyšovat až na 250 zaměstnanců. Po spuštění provozu bude továrna vyrábět 5000 tun mražených vegetariánských produktů ročně, v druhé etapě až 30.000 tun. Výrobky jsou určeny pro evropský trh, společnost má smlouvy o jejich distribuci například s řetězci Tesco či Delhaize.

Průmyslová zóna v Krupce je již zcela obsazena investory. Je pro ně lákavá, protože je napojena na německou silniční síť dálnicí D8, jejíž úsek z Ústí nad Labem k česko-německé hranici byl zprovozněn na konci loňského roku. Zhruba 15 kilometrů od Krupky jsou česko-německé přechody Cínovec na Teplicku a Petrovice na Ústecku. Tajemník Městského úřadu Krupka František Růžička dnes ČTK řekl, že v současné době v zóně pracuje kolem tisíce lidí. Až budou všechny závody postaveny, bude jich téměř dvojnásobek. Kromě Tivallu své provozy v Krupce postavila například společnost Knauf či Toyota.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK