Co dělat, když si chci zjistit vlastníka vozidla na leasing?

31.05.2007 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Rozhodli jste se koupit automobil, který si předchozí majitel pořídil na leasing a ještě nesplatil leasingové společnosti celou částku? Před podpisem smlouvy si raději ověřte, že vůz skutečně vlastní leasingová společnost.

Česká leasingová a finanční asociace vytvořila pro potenciální klienty členských společností novou službu, prostřednictvím které je možné si ověřit, zda zvolené vozidlo je či není ve vlastnictví některé z leasingových společností resp. zda bylo poskytnuto do leasingu. Tuto informaci mohou občané získat návštěvou internetových stránek jednotlivých členských společností asociace a vložením identifikačního znaku vozidla (VIN či registrační značky) do příslušného okna vyhledavače.


Které společnosti službu nabízí

Ověření vlastnictví automobilů nabízí pouze někteří členové České leasingová a finanční asociace. Jsou jimi CAC Leasing, a.s., Santander Consumer Finance, a.s., GE Money Auto, a.s., Leasing České spořitelny, a.s., ŠkoFIN, s.r.o., Unileasing, a.s., VLTAVÍN leas, a. s., ČSOB Leasing, a.s. a D.S. Leasing, a.s. .


Univerzální vyhledávač

Pokud se vám z jakéhokoliv důvodu nechce navštívit všechny servery členských společností asociace, můžete si práci zrychlit a přímo na internetových stránkách České leasingová a finanční asociace použít automatický vyhledávač vlastníka vozidla.

 

Zdroj: Česká leasingová a finanční asociace

Autor článku

Vladimír Šindelka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 1
Hlasováno: 5 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY