Lactalis ovládl Mlékárnu Kunín, vyjádřit se musí ÚOHS

29.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 29. června (ČTK) - Mlékárenská skupina Lactalis získala většinový podíl ve společnosti Moravskoslezské mlékárny, která je většinovým vlastníkem společnosti Mlékárna Kunín. Informovala o tom dceřiná firma Lactalis CZ s tím, že transakci ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Skupina Lactalis zároveň získala kontrolu nad společností Mlékárna Klatovy. Tato akvizice, která rovněž podléhá schválení antimonopolního úřadu, posílí pozici značky President na trhu tvrdých a tavených sýrů, uvedla jednatelka Lactalis CZ Kateřina Pernicová. Obě akvizice pomohou skupině posílit pozici ve střední Evropě, dodala.

Lactalis je francouzská rodinná společnost specializovaná na mlékárenskou výrobu. Její dvě hlavní značky President a Galbani jsou zastoupeny ve více než 100 zemích světa. Letošní předpokládaná výše obratu skupiny činí devět miliard eur (přes 250 miliard korun).

Mlékárna Kunín je lídrem na trhu smetany a zakysaných mléčných výrobků v ČR. Loni společnost zpracovala více než 100 milionů litrů mléka a dosáhla obratu 1,9 miliardy Kč. Ve svém výrobním zázemí v Ostravě-Martinově zaměstnává přes 300 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK