Aktuálně: CzechInvest opouští ředitel rozvoje investic Nešpůrek

31.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. července (ČTK) - Státní agenturu CzechInvest opouští ředitel odboru rozvoje investičních projektů Vladimír Nešpůrek. Informuje o tom server Aktuálně.cz s odvoláním na mluvčí agentury. Bývalý policista Nešpůrek z funkce, kterou vykonával několik týdnů, odchází na vlastní žádost.

"K dnešnímu dni (Nešpůrek) končí ve funkci ředitele odboru a k 31. srpnu mu končí pracovní poměr. Měsíc se nyní bude věnovat poradenství v oblasti česko-čínských vztahů a předávání agendy kolegům," uvedla mluvčí CzechInvestu Lucie Králová.

Nešpůrek oficiálně opouští strategickou agenturu na vlastní žádost. Na jeho odchod podle serveru ale údajně tlačil i premiér Mirek Topolánek, kterému se personální změny v CzechInvestu pod taktovkou ministra průmyslu a obchod Martina Římana nijak nezamlouvaly.

Server rovněž připomíná, že Nešpůrka v minulosti opakovaně vyšetřovala policie. Přestože byl obviněn z korupce, odsouzen ale nikdy nebyl. Nešpůrka policie vedla ve svých záznamech jako spolupracovníka skupiny kolem zavražděného podnikatele Františka Mrázka.

Z nejnovějších zjištění Aktuálně.cz prý vyplývá, že Nešpůrek spolupracoval i s uprchlým podnikatelem Radovanem Krejčířem. V minulosti ho coby kriminalista vyšetřoval, po odchodu do civilu jej ale jeho bývalí kolegové začali vídat právě po boku kontroverzního podnikatele. Nešpůrek nicméně jakékoli vztahy s Krejčířem popírá, píše server.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK