FAKTOGRAFIE-Výhled společnosti Zentiva 2007

06.08.2007 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Farmaceutická společnost Zentiva v pondělí zveřejnila následující výhled pro letošní rok: ...

...

"Očekáváme, že se organický růst tržeb (bez zahrnutí Zentiva - Eczac baş ) bude pohybovat v rozmezí 7 až 8 procent. V souladu s naší předchozí indikací očekáváme marži čistého zisku (bez zahrnutí Zentiva - Eczac baş ) na úrovni okolo 15 procent.

Očekáváme, že tahounem organického růstu bude naše hlavní zaměření na farmaceutickou oblast primární péče v CEE regionu cestou rozšíření dostupnosti našeho portfolia kvalitních farmaceutických výrobků.

Celkový organický nárůst tržeb očekává Zentiva zejména díky nárůstu prodejů v Polsku, Rusku, na Slovensku a Ukrajině, v Pobaltí a Maďarsku, což povede k další geografické diverzifikaci struktury našich tržeb.

V Rumunsku očekáváme zpomalení výkonu díky tomu, že se zaměřujeme na vybalancování budoucích rizik, tedy pohledávek.

Očekáváme, že se obtížná situace na českém trhu do konce roku nezmění, přesto budeme usilovat o udržení finanční výkonnosti.

Očekávaný organický růst bude posílen vlivem akvizice Eczac baş Generic Pharmaceuticals v Turecku. Očekáváme, že v druhém pololetí roku 2007 zvýší tato akvizice naše čisté tržby o téměř 3 miliardy korun a že bude mírně oslabená tvorba hotovostního zisku na akcii (EPS), zatímco očekávaný nárůst hotovostního EPS v průběhu prvního roku se nezmění."

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK