CK Macdino Travel ohlásila úpadek

04.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. září (ČTK) - Cestovní kancelář Macdino Travel ohlásila úpadek. Klientům to dnes oznámila na svých webových stránkách, uvedl server Aktuálně.cz. Klienti, kteří si koupili u této cestovní kanceláře zájezd, by se měli se svými požadavky obrátit na pojišťovnu Generali, u které byla CK pojištěna pro případ úpadku.

Společnost Macdino Travel je třetí cestovní kanceláří, která během léta vyhlásila úpadek. Koncem července to byla firma I'm travelling, a pár dní poté společnost Detour.

"S politováním oznamujeme, že naše cestovní kancelář kvůli finančním problémům, způsobeným z velké části požáry v Řecku, vyhlašuje ke dni 3. 9. 2007 úpadek," uvádí se na serveru firmy. Nejbližší odlety do Řecka přitom byly plánovány na 6. září. ČTK se zatím nepodařilo zjistit, zda má CK v zahraničí nějaké klienty. V kanceláři nikdo nebere telefon.

Pojišťovna Generali na internetových stránkách upozorňuje, že pokud cestovní kancelář neposkytla kvůli úpadku předem uhrazené služby, musí její klienti vznést písemný nárok na pojistné plnění nejpozději do šesti měsíců od vzniku škodné události. O pojistné plnění lze požádat vyplněním škodního protokolu.

Současně s oznámením úpadku Macdino Travel nabízí Generali na své stránce zajištění zájezdu v podobném rozsahu, termínu a ceně, kterou klienti uhradili cestovní kanceláři Macdino Travel, u Cestovní kanceláře Fischer. V této ceně bude zájezd hrazen z pojistného plnění Generali, píše pojišťovna.

Podle databáze Prodata je majitelem cestovní kanceláře Konstantinos Gkouliamanis.

Každá cestovní kancelář musí být pro případ úpadku pojištěna. V současné době je takových společností v Česku necelá tisícovka. Pojištění pro tyto případy uzavírá pět pojišťoven: Česká pojišťovna, Generali, slovenská Union poisťovňa, Uniqua a Česká podnikatelská pojišťovna.

Seznam všech cestovních kanceláří, které mají pro případ úpadku uzavřenou pojistku, je uveden na webových stránkách ministerstva pro místní rozvoj.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK