Výběr hotovosti u pokladen nabízí i Raiffeisenbank a eBanka

10.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. října (ČTK) - Raiffeisenbank a eBanka ode dneška umožňují držitelům debetních karet vydaných asociací Visa tzv. cashback, tedy výběr hotovosti u pokladen obchodníků. Novou službu poskytují zdarma. Informovala mluvčí Raiffeisenbank Lucie Vančurová. Výběr hotovosti již nabízí v menších obchodech také Česká spořitelna. V prodejnách řetězce Ahold službu provozuje rovněž ČSOB, která nyní pracuje na rozšíření i na další obchody.

Cashback bude podle produktové manažerky Raiffeisenbank Miriam Vaňové dostupný ve vybraných obchodech, supermarketech a obchodních domech. Jejich počet neupřesnila. Všechna místa umožňující službu budou označena logem Visa cashback. Lidé, kteří v obchodě utratí minimálně 300 Kč, budou moci vybrat v hotovosti 300 až 1500 korun.

Klient při placení požádá o vydání v hotovosti do výše maximálně 1500 Kč a tato částka je mu přičtena k celkové útratě. Transakci potvrdí prostřednictvím podpisu či PIN. Vybraná a celková částka budou na účtence uvedeny odděleně. Cashback je doposud dostupný pouze zhruba v deseti zemích Evropy, například ve Skandinávii, Británii a zemích Beneluxu, v uplynulých měsících byla služba zavedena rovněž v Itálii a Polsku.

Vedle bankovních klientů, kteří zavedením služby získají větší možnost výběru hotovosti, přinese cashback podle odborníků výhody i obchodníkům. Pro ně to bude znamenat menší odvody hotovostí, neboť držitelé karet jim část peněz odčerpají. Také se zřejmě zvýší zájem lidí o nákupy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK