Stravovací služby ČSA koupí firma Alpha Overseas Holdings

20.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. prosince (ČTK) - Firmu Air Czech Catering, která je dcerou Českých aerolinií a poskytuje stravovací služby v jejich letadlech, koupí italská společnost Alpha Overseas Holdings. Jak dnes oznámila mluvčí ČSA Daniela Hupáková, prodej již schválilo představenstvo i dozorčí rada firmy. Transakci musí ještě posvětit valná hromada, která se sejde koncem ledna. Cenu Hupáková nesdělila.

Prodej cateringu je součástí restrukturalizace, kterou firmě naordinoval prezident Radomír Lašák. Rozhodnutí o prodeji padlo na jaře 2006. Předběžnou nabídku podalo letos v lednu 17 firem, závazně se do soutěže přihlásily dvě firmy. "Nejvýhodnější prodejní podmínky nabídla společnost Alpha Overseas Holdings. Dosažená cena výrazně přesahuje nezávislé tržní ocenění," řekla Hupáková.

Alpha Overseas Holdings je dceřinou společností Alpha Airports Group, kterou vlastní italská veřejně obchodovatelná společnost Autogrill. Ta patří mezi světové poskytovatele stravy a maloobchodních služeb pro cestující.

Součástí změn v ČSA byl i nedávný prodej nákladového terminálu, za který firma podle nepotvrzených informací obdržela přes 760 milionů korun. Na rozdíl od cateringu však terminál skončil v rukou neznámé firmy Central European Handling a dodnes není jasné, kdo za firmou stojí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK