Skupina Zetor mění vedení, přichází Nagase z Toyoty

28.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 28. ledna (ČTK) - Skupina Zetor mění vedení. Z funkce výkonných ředitelů společností Zetor a Zetor Tractors odcházejí Pavol Hubočan a Norbert Hrabalík. Nahradí je Masao Nagase v mateřském Zetoru a Yoshiaki Bando ve výrobní firmě Zetor Tractors. Oznámil to mediální zástupce firmy Miroslav Toman. Z managementu skupiny odchází také dosavadní jednatel a výkonný ředitel Zetor Trade Radovan Putna. Na jeho místo nastoupí Jiří Černík.

Hubočan byl v čele Zetoru přes rok, už předtím ale ve firmě několik let pracoval jako finanční ředitel. Ve funkci výkonného ředitele nahradil krizového manažera Vojtecha Pánika, který po základní revitalizaci společnosti přešel do mateřského HTC Holdingu na Slovensko.

Masao Nagase pracoval 38 let pro koncern Toyota, a to jak v Japonsku, tak v Evropě. "Mými hlavními cíli bude, aby se Zetor stal světovou jedničkou v oblasti kvality a konkurenceschopnosti a aby se Zetor stal známou značkou, která dokáže proniknout kamkoliv na světě," uvedl nový ředitel.

HTC vlastní přes 99 procent brněnského podniku. Pod Zetor navíc spadá ještě dalších šest českých společností a dceřiné podniky, které mají na starost prodej traktorů v Polsku, Irsku, Německu, Británii, USA a Francii. Základní kapitál tuzemských podniků skupiny převyšuje 1,3 miliardy Kč. Zaměstnávají kolem 1700 lidí.

Jeden z velkých brněnských zaměstnavatelů by měl podle odhadů loňských tržeb překročit hranici pět miliard korun. Za první tři čtvrtletí se dostal nad čtyři miliardy. Předloni tržby činily 4,9 miliardy Kč. Firma ročně prodá kolem 7000 traktorů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK