Podnikatelem roku středních Čech je ředitel firmy LESS Mičánek

12.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. února (ČTK) - Podnikatelem roku 2007 středních Čech se stal zakladatel a generální ředitel firmy LESS Jan Mičánek. Holding LESS poskytuje komplexní služby vlastníkům lesa - od pěstování sazenic po těžbu - a část dříví rovněž zpracovává. O jeho prvenství rozhodla osmičlenná porota, které předsedal loňský vítěz celostátního kola soutěže Pavel Juříček ze společnosti Brano Group.

Mičánek svou společnost založil se dvěma kolegy, také hajnými, v roce 1992. Firma má dnes téměř 1200 zaměstnanců a obrat přes 4,5 miliardy korun. Začala se mimo jiné věnovat zpracování silného dříví technologií pásových pil a do budoucna se hodlá zaměřit na zahraniční aktivity.

Do finále soutěže se probojovali také jednatel Masny Příbram Zdeněk Mezera, Miloslava Procházková z firmy AVANTI obchodující s podlahovými krytinami, a Václav Hrabák ze společnosti ITES, která se zaměřuje na dodávky a montáže vytápění, elektroinstalací, plynoinstalací i technického zařízení budov.

Soutěž Podnikatel roku vznikla v USA v roce 1986. V české podobě je vyhlašována osmým rokem společností Ernst & Young. V loňském roce obdržel ocenění Podnikatel roku středních Čech majitel společnosti Grada Publishing Roman Sviták. "Jsem přesvědčen, že tato soutěž přispívá k pozitivní změně pohledu veřejnosti na podnikatele a podnikání. V našem prostředí je stále ještě potřebné odbourávat negativní asociace spojené se slovem podnikatel a upozorňovat na to, že právě podnikání vytváří ekonomiku země a zásadním způsobem se podílí na rozvoji regionů," uvedl středočeský hejtman Petr Bendl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK