Splátková společnost Beneficial Finance v Česku končí

19.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Společnost Beneficial Finance, která poskytovala v Česku spotřebitelské úvěry, na tuzemském trhu končí. Firma již nechce dále rozšiřovat své aktivity a soustředí se pouze na nynější zákazníky. Společnost o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Všechny smlouvy včetně všech podmínek zůstávají pro klienty až do splacení jejich úvěrů v platnosti.

"Přestože ziskovost Beneficial Finance byla v Čechách i na Slovensku víceméně s naším očekáváním, skupina HSBC se rozhodla soustředit na jiný segment trhu," uvedl předseda představenstva společnosti František Kopřiva.

Společnost neuvedla, kolik lidí propustí, pouze sdělila, že odcházejícím zaměstnancům bude pomáhat při hledání nových pracovních příležitostí.

Tuzemská pobočka HSBC Bank letos chystá rozšířit činnost a nabízet bankovní služby i drobným klientům s vyššími příjmy. Banka bude nabízet pod značkou HSBC Premier běžné účty, platební karty nebo poskytovat půjčky, včetně hypoték. Dosud poskytovala HSBC spotřebitelské úvěry v Česku právě přes společnost Beneficial Finance.

HSBC Bank, která patří s celkovými aktivy 2,2 bilionu dolarů mezi největší banky světa, chystá služby drobného bankovnictví nabídnout například v Rusku. Tam loni získala bankovní licenci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK