Credit Suisse stahuje evropské akcie o 1 pct níž

20.03.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Evropské akcie po zahájení čtvrteční seance následovaly trh na Wall Street a klesaly, když varování Credit Suisse před možnou ztrátou a...

...pesimistická předpověď Allianz držely ve středu pozornosti potíže úvěrového trhu.

V 9:50 ztrácel panevropský index FTSEurofirst 300 <.FTEU3> 1,02 procenta na 1217,7 bodu.

"Trhy jsou velmi nervózní. Zůstáváme negativně naladěni. Jakmile se objeví další negativní zpráva, akciové trhy reagují podle toho," řekla Anne-Kristin Yasudaová, stratéžka u Landesbank Berlin.

Akcie Credit Suisse <CSGN.VX> padaly o 9,7 procenta a staly se nejtěžším závažím indexu panevropských blue chips. Švýcarská banka varovala, že kvůli masivním odpisům není pravděpodobné, aby za první kvartál vykázala zisk.

Německá pojišťovna Allianz <ALVG.DE> odepisovala 0,6 procenta poté, co uvedla, že naplnění cíle růstu provozního zisku pro letošní a příští rok v průměru o 10 procent je nyní obtížnější.

Klesající ceny ropy <CLc1> <LCOc1> a komodit stahovaly níž důlní a energetické tituly. Anglo American <AAL.L>, BHP Billiton <BLT.L> a Rio Tinto <RIO.L> ubíraly 3,1 až 5,3 procenta, zatímco akcie firem BP <BP.L> a Total <TOTF.PA> ztrácely 1,2 procenta, respektive 1,8 procenta.

[FRANKFURT/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK