LN: "Mapa smrti" na webu chce vychovávat řidiče

13.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. května (ČTK) - Oběti dopravních nehod mají virtuální památník. Firma Topograf ve spolupráci s Českým sdružením obětí dopravních nehod před měsícem na internetu spustila nový projekt - takzvanou mapu smrti. Jejím prostřednictvím chce přimět řidiče k bezpečné jízdě. Uvedly to dnešní Lidové noviny (LN).

Na adrese www.pruvodcesilnicemi.cz je mapa České republiky, na níž jsou kromě jiných údajů černými křížky vyznačena místa tragických dopravních nehod. Na stránku je umísťují příbuzní obětí. Po kliknutí na křížek se objeví kompletní popis nehody se jménem člověka, který při ní zahynul, někdy i s jeho fotografií. "Chceme, aby se řidiči poučili z chyb, které udělali jiní," řekl Bohuslav Haltmar z firmy Topograf.

Slabinou nového projektu je malý počet vložených záznamů a klesající návštěvnost. Mapa je navíc značně nepřehledná, protože se na ní křížky mezi dalšími údaji ztrácejí. Proto autoři projektu plánují, že mapu rozdělí do vrstev, aby si návštěvník webu mohl zobrazit jen údaje, které potřebuje.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK