T-Mobile bude novou verzi iPhonu nabízet v Německu a Nizozemsku

09.06.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kolín nad Rýnem 9. června (ČTK) - Německý mobilní operátor T-Mobile bude novou verzi přístroje iPhone americké společnosti Apple prodávat exkluzivně v Německu a Nizozemsku. Agentuře Reuters to řekly dva zdroje, které jsou obeznámené se situací. Podle jednoho zdroje bude přístroj třetí generace v Německu k dostání už v červenci. T-Mobile se ke zprávě agentury odmítl vyjádřit.

Analytici očekávají, že generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs představí nový přístroj na konferenci developerů, kterou firma připravila na pondělí. Vylepšený iPhone bude fungovat v takzvané síti třetí generace, která umožní mimo jiné rychlejší přenos dat.

T-Mobile, který je mobilní odnoží telekomunikačního operátora Deutsche Telekom, v Německu dřívější verzi přístroje iPhone prodává už od loňského listopadu, a to rovněž exkluzivně.

Nový iPhone bude mít podporu pro podnikovou elektronickou poštu a několik nových programů, díky nimž by se měl lépe uchytit na trhu. Nově se bude displej přístroje ovládat bezdotykově, k dispozici bude i bezdrátové připojení k internetu a mediální funkce na bázi přehrávače iPod. Apple ale zatím nechtěl žádné podrobnosti specifikovat.

Šéf T-Mobilu Hamid Akhavan v květnu Reuters řekl, že T-Mobile podle něj zřejmě zůstane jediným operátorem, který bude v Německu přístroje iPhone prodávat. "Pokud se objeví iPhone třetí generace, pak očekáváme, že jej v Německu budeme mít rovněž exkluzivně," řekl tehdy manažer.

T-Mobile v dubnu začal nabízet iPhone za 99 eur, ovšem jen v kombinaci s nejdražší smlouvou, která nutí zákazníky platit 89 eur (asi 2200 Kč) měsíčně. Okamžitě se tak objevily spekulace, že se T-Mobile snaží vyklidit sklady, protože na scéně se co nevidět objeví pokročilejší verze přístroje iPhone.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK