Je libo bazén? Ještě je čas!

02.07.2001 | , Právo
LEASING A SPLÁTKY


Pokud se chcete s rodinou koupat ještě letos v létě na vlastní zahradě a ve vlastním bazénu, pak ještě není úplně pozdě!

"Pokud se chcete s rodinou koupat ješte letos v léte na vlastní zahrade a ve vlastním bazénu, pak ješte není úplne pozde", ríká Slavomír Meduna, pardubický vedoucí jednoho z bazénových center Mountfield. Stací prý udelat jednoduchou vec: prijít si vybrat nekterý z mnoha typu zapuštených bazénu (Fort Wayne, Ibiza, Calypso atd.), podepsat kupní smlouvu (možnost nákupu i na splátky), a za pár týdnu máte na zahrade to, co už znáte z mnoha jiných ceských zahrad nebo z amerických filmu... Krásný zapuštený bazén se skokanským mustkem, plaveckým protiproudem, bazén, který je po okraj plný príjemné chladivé a krištálove cisté vody.
Podle informací bazénových odborníku z Mountfieldu, firmy, která je dnes u nás na špicce v tomto oboru, se Ceská republika stává bazénovou velmocí. "Tolik bazénu Fort Wayne, tedy bazénu vysoce kvalitních a velmi krásných, nebylo v prepoctu na obyvatele postaveno snad nikde v Evrope", soudí Slavomír Meduna. Práve tyto bazény si u nás právem vydobyly velmi dobrou povest. Jednak díky kvalite (technologie pochází z USA) a dále díky tomu, že konecnou podobu bazénu si muže urcit sám zákazník. Existují totiž ruzné tvarové variace, velikostí a hloubky techto bazénu. Nejvetší z nich merí neuveritelných 11 metru, je 5,5 metru široký a 2,5 metru hluboký. Navíc, a to je prý prekvapivé, si už rada movitejších lidí nechává zabudovat bazény Fort Wayne do interiéru svých domu. Stále castejším rešením, které umožnuje využívat tyto bazény i mimo hlavní letní sezónu, je vybavení bazénu nekterým ze systému ohrevu vody (Mountfield doporucuje bud solární ohrev, nebo tepelné cerpadlo ci teplovodní výmeník). Všechny systémy ohrevu vody jsou ekologicky neškodné a z hlediska provozu financne nenárocné. Kterýkoliv ze zapuštených bazénu je také možné kvuli prodloužení koupací sezóny zastrešit nekterým z typu pevného segmentového zastrešení nebo mobilní nafukovací halou. Podle odborníku z Mountfieldu je rozumné instalovat pevné segmentové zastrešení už v prubehu výstavby bazénu, která ostatne netrvá dlouho. Zastrešení vytvárí nejen príjemné klima pro koupání, ale zabranuje také úniku tepla z vody a chrání vodu pred spadem mechanických necistot. V dusledku tak šetrí i majitelovu kapsu. Bližší informace o zapuštených bazénech Fort Wayne získáte v kterékoliv prodejne Mountfield. Lze si je také v plném provozu prohlédnout v nekterém z firemních bazénových center.

Jak si správne vybrat?
Vybrat si z velké nabídky mnoha typu a velikostí zapuštených bazénu FORT WAYNE, Calypso a Ibiza je samozrejme záležitostí individuálního cítení, prostorových možností jeho umístení na zahrade a koneckoncu i toho, kolik do nového bazénu chceme investovat. A protože pujde o dlouhodobou investici, která skýtá nejen koupání v soukromí, ale i významné zhodnocení majitelova domu a zahrady, je vhodné poradit se s odborníky. "Práve na tom, jak fundované informace o bazénu, o zpusobu jeho výstavby a jeho provozu zákazník dostane, muže snadno posoudit i kvalitu a odbornost firmy, u které si bazén objedná", ríká Leoš Kubranský z divize bazénu Mountfield. U Mountfieldu, který je renomovanou bazénárskou firmou, jsou odborné zákaznické konzultace samozrejmostí. Odborníci této firmy poskytnou veškeré informace v kterékoliv prodejne Mountfield nebo i v nekterém ze svých 14 bazénových center, kde si každý muže prohlédnout i vyzkoušet vystavené bazény v plném provozu. V prípade zájmu jsou pripraveni poradit i prímo na míste u zákazníka.

Rozhodující je kvalita


"Zlobí nás, že nekterí prodejci nabízejí lidem bazény, které nemají prvotrídní kvalitu. Dá se to snadno poznat podle relativne nízké ceny za bazén a hlavne podle kratších zárucních lhut. U Mountfieldu jsme si vynikající kvality našich zapuštených bazénu dobre vedomi. Proto jsme schopni dávat extrémne dlouhé, až 30 leté záruky. Vedle toho poskytujeme prodlouženou 2 letou záruku na veškeré bazénové príslušenství", ríká Leoš Kubranský.

Platit lze postupne


Mountfield je v tuzemsku také jednou z mála firem, která je schopna v prípade zájmu zákazníkovi dohodnout splátkový kalendár casove rozvržený v souladu s ukoncováním jednotlivých etap výstavby bazénu. Proste nežádá peníze "na drevo", jako to delá rada jiných firem. I to je jistým znakem serioznosti. Pokud si to zákazník preje, muže si bazén porídit také na úver nebo podnikatelský leasing. A co je zajímavé, že i v prípade takového nákupu jako je bazén a príslušenství k nemu, lze využít u Mountfieldu výhod Vkladních knížek Mountfield. Nyní prý je má v tuzemsku už na pul milionu zákazníku.

Autor článku

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY