Prazdroj dodá pivo na olympiádu, jde o první export do Číny

22.07.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 22. července (ČTK) - První větší dodávka piva Pilsneru Urquell do Číny by měla pomoci Plzeňskému Prazdroji k prosazení se na tamějším trhu. Pivovar dnes vypravil z Hamburku kontejnery se 120 sudy a 150 kartony plechovek do Českého olympijského domu v Pekingu. Jde o první vývoz plzeňského piva do Číny, firma ho exportuje do 60 zemí, řekl mluvčí Plzeňského Prazdroje Jiří Mareček.

Šedesát hektolitrů piva Pilsner Urquell tam budou nabízet plzeňští odborníci, většinou mistři v čepování piva. "Plechovky se podařilo prosadit i do olympijské vesnice, kde budou ubytováni čeští sportovci a týmy," řekl sportovní manažer Prazdroje Jan Kovář.

Pilsner Urquell je generálním partnerem českého olympijského týmu. "Partnerství nás stojí na čtyři roky olympijského cyklu 35 milionů korun," řekl mluvčí Prazdroje Jiří Mareček. Podle smlouvy může pivovar využívat všechny olympijské symboly a je součástí kampaně českého týmu. "Symboly nyní využíváme v soutěži, díky níž pojede deset výherců na olympiádu, a dále v televizní reklamě s běžcem Emilem Zátopkem," řekl mluvčí největšího českého pivovaru, člena nadnárodní skupiny SABMiller.

Její další "vlajkové" značky, americký Miller Genuine Draft a italské Peroni Nastro Azzurro, podle informací ČTK do Číny nemíří. Z dalších značek společnosti SABMiller bude v dějišti her přítomné polské pivo Tyskie, které je rovněž partnerem polského olympijského týmu. "Tyskie se bude čepovat na polské ambasádě a ve zřízeném Tyskie klubu v hotelu, kde budou ubytováni olympionici," řekl Mareček.

Sídlem českého domu bude třicetipatrový hotel Gloria Plaza v Pekingu, v němž česká výprava zabere dvě patra. "Ve třetím bude velký bar, kde se hosté a sportovci mohou napít Pilsneru Urquell," řekl Kovář.

Lodí z německého Hamburku do čínského přístavu Xiang poputuje kromě piva výčepní technologie.

Letní olympijské hry se konají v Pekingu od 8. do 24. srpna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK