Již 750 tisíc Maxkaret

17.09.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Poštovní spořitelna bude ve středu 26. září slavnostně předávat již 750 tisícou Maxkartu. Maxkarta je platební karta, která je založená na dvou technologiích.

Poštovní spořitelna bude ve středu 26. září slavnostně předávat již 750 tisícou Maxkartu. Maxkarta je platební karta, která je založená na dvou technologiích. Obsahuje zároveň čipovou i magnetickou aplikaci (magnetický proužek) a spojuje výhody obou technologií. Díky čipu s ní lze nakupovat u většiny obchodníků s logem Maestro nebo vybírat z bankomatů.
Kromě těchto základních služeb s ní lze vybrat či vložit finační prostředky na účet nebo podat jednorázový příkaz k úhradě. Na poštách lze navíc Maxkartou bezhotovostně platit složenky, peněžní poštovní poukázky, kupovat známky a další zboží a služby. Součástí maxkarty je také elektronická peněženka, určená k placení drobných vydání. Limit maxkarty se obnovuje týdně, do elektronické peněženky lze čerpat peníze z účtu každý den.
Magnetická aplikace a rozšiřuje její funkčnosti o funkčnost platební karty Cirrus/Maestro mezinárodní. Lze ji tedy používat v síti bankomatů označených nápisem "Cirrus" nebo "Maestro" a v obchodních zařízeních označených nápisem "Maestro" a to nejen v České republice, ale i v zahraničí.
Karta se vydává k postžirovému účtu jeho majiteli zdarma a k postkontu stojí vydání 150 Kč. Každý měsíc platí klient postžirového konta 10 Kč a majitel postkonta 20 Kč za vedení této karty. Výběr kartou z bankomatu ČSOB je zdarma a z bankomatů ostatních bank stojí 10 Kč a platby u obchodníků jsou zdarma a to i v zahraničí.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ