Uzavřený Lanový most opět komplikuje dopravu v Praze

23.08.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. srpna (ČTK) - Uzavřený Lanový most dnes opět komplikuje dopravu v hlavním městě. Intenzita dopravy na objízdné trase je podle Josefa Šaška z pražské dopravní police na silném stupni čtyři. Kolony jsou kvůli ranní dopravní nehodě v obou směrech. Poškozený most na Jižní spojce je od čtvrteční noci uzavřen kvůli opravě.

Ve směru na Prahu 9 je kolona ke křižovatce s ulicí Plukovníka Mráze. "Zesílil sobotní provoz," uvedl Šašek. Lidé by se podle něj měli místu vyhnout.

Situaci zkomplikovala také nehoda na křižovatce ulic Průběžná a Švehlova u nájezdu na Jižní spojku. "Než se stačila odstranit, vytvořila se kolona," uvedl Šašek. Střet motocyklu s autobusem skončil bez zranění, lidé ale stále čekají v kolonách mířících na Jižní Spojku.

Uzavřený Lanový most začal dnes komplikovat dopravu již před 9:00. Po 8:00 byla přitom situace ještě klidná, lidé projížděli objízdnou trasou bez potíží, provoz byl po celé objížďce na stupni dva.

V pátek byla dopravní situace kritická v odpoledních hodinách, kdy byla doprava hodnocena stupněm pět. V Průmyslové stála auta v obou směrech, podobně na tom byla i Švehlova ulice.

Na mostě se i dnes pracuje, řekl ČTK mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek. Pracovníci kropí zabetonovaný dilatační trám, na dopoledne je plánováno zabetonování závěru. Správa také připravila opatření na ochranu vybetonovaného trámu proti dešti, most by neměly ohrozit ani přívalové srážky. "První informace o náběhu pevnosti mají být dnes odpoledne," dodal Mrázek.

Auta by se na most měla vrátit s úderem nedělní půlnoci. Mluvčí nevyloučil, že to nakonec bude o několik hodin dříve.

Most bude uzavřen do nedělní půlnoci v obou směrech pro veškerou dopravu. Objížďka vede v obou směrech přes Průmyslovou a Švehlovu ulici. Ve směru na Prahu 9 kamiony mají sjíždět z Jižní spojky před Lanovým mostem na Švehlovu. Ve směru na Prahu 5 pak z Jižní spojky odbočí na Štěrboholskou radiálu.

Policie posílila počet policistů; na všech příjezdových komunikacích také umístila informační tabule. K dispozici má vrtulník.

Lanový most byl dokončen v roce 1996. Přemosťuje železniční trať Praha - České Budějovice a seřaďovací nádraží Praha-Strašnice.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK