Prima: Jednou z pokutovaných čerpacích stanic byla síť Unicorn

31.08.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Jednou ze sítě čerpacích stanic, kterým Česká obchodní inspekce (ČOI) v minulosti uložila za prodej nekvalitních pohonných hmot pokutu, byla podle televize Prima síť čerpacích stanic Unicorn. Prima to dnes uvedla s odvoláním na své vlastní testy kvality nafty, které si nechala udělat.

Unicorn pokutu přiznal, popřel ale, že by šlo o rekordní milionovou pokutu, kterou ČOI udělila letos. "To přiznáváme, že jsme za to dostali pokutu. Ne milion korun. Proti té pokutě jsme se odvolali," citovala Prima vedoucího odboru kvality Unicornu Radomíra Vybírala.

Problémy s Unicornem Primě připustil i mluvčí ČOI Marek Zenkl. "Máme na tuto čerpací stanici hned několik podnětů, všechny podněty šetříme a opakovaně tuto síť kontrolujeme," řekl televizi.

ČOI kvalitu prodávaných pohonných hmot kontroluje průběžně, názvy pokutovaných sítí čerpacích stanic ČOI ale dosud nezveřejnila, protože jí to prý neumožňuje zákon. "Čerpací stanice, kde výsledky kontrol nedopadly dobře, bohužel zveřejnit ze zákona nemůžeme," uvedla již dříve ústřední ředitelka ČOI Jana Příhodová. Prima ale tvrdí opak; podle ní má veřejnost na podobné informace nárok podle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK