Novým generálním ředitelem ČEB bude Lubomír Pokorný

11.09.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. září (ČTK) - Novým generálním ředitelem České exportní banky (ČEB) bude od středy místopředseda jejího představenstva Lubomír Pokorný (46). Rozhodlo o tom dnes představenstvo ČEB. Pokorný vystřídá dlouholetého ředitele ČEB Josefa Taubera (61), který dnes na tuto funkci ČEB rezignoval. ČTK o tom informoval mluvčí ČEB Jan Stolár. Pokorný nastoupil do ČEB letos v červnu a v bance dosud zastával pozici místopředsedy představenstva a náměstka generálního ředitele.

Pokorný absolvoval Vysoké učení technické v Brně a Katz School of Business University of Pittsburgh. Po absolvování studia strategie a korporátních financí v USA působil od roku 1993 v poradenských firmách McKinsey&Co., Egon Zehnder International a Deloitte & Touche. V roce 1998 byl Pokorný jmenován generálním ředitelem strojírenské firmy Unex Uničov.

Z Unexu na žádost IFC a mezinárodního konsorcia věřitelských bank přešel do představenstva Nové huti Ostrava, kde jako finanční ředitel řídil proces ozdravení a privatizace tohoto strojírenského komplexu. Poté spolupracoval s Deutsche Bank London a zastával pozici místopředsedy představenstva Raiffeisenbank Aval, která patří mezi největší banky na Ukrajině.

Státem vlastněná ČEB zprostředkovává státní podporu vývozu poskytováním a financováním vývozních úvěrů a dalších služeb, jež s exportem souvisejí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK