ČSOB Leasing vychází vstříc českým autodopravcům

02.10.2008 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


Leasing, největší česká leasingová společnost, nabízí pomoc českým autodopravcům, která jim může ulevit v jejich dočasně zhoršené finanční situaci způsobené cenami pohonných hmot a rostoucím kurzem koruny.

Novým zákazníkům nabízí speciální akci na leasing nákladních vozů, umožňující snížení leasingových splátek do konce roku až o 30 procent. Společnost nabízí řešení momentálních finančních problémů také pro stávající zákazníky formou jednoduchého prodloužení leasingové smlouvy o rok. Tím dojde ke snížení leasingových splátek a ke zlepšení zákazníkova cash-flow.
ČSOB Leasing je na českém trhu jedničkou v oblasti financování nákladních automobilů. Podíl společnosti v segmentu financování nákladních automobilů činí 20 procent.

Pro nové zákazníky
Silná koruna, pokles výroby v mnohých českých podnicích, snížení počtu nových exportních zakázek, konkurence zahraničních autodopravců, to vše jsou problémy, které spolu s vysokou cenou nafty nyní tíží většinu českých přepravních firem. Autodopravci však i v tomto pro ně obtížném období potřebují modernizovat svou flotilu nákladních vozů, a právě těmto zákazníkům je určena nová akce ČSOB Leasing. „Chceme tímto produktem povzbudit autodopravce k průběžnému investování do svých autoparků. Finanční leasing je tradičním a vhodným finančním prostředkem pro tyto účely a dočasné snížení splátek může našim zákazníkům pomoci při rozhodování. ČSOB Leasing je silným partnerem autodopravců a v případě, že budou mít objektivní problémy, jim vždy ochotně vyjde vstříc,“ říká Radan Šantora, výkonný ředitel pro obchod ČSOB Leasing.
Akce platí pro nové nákladní automobily všech značek, financované formou finančního leasingu s délkou splácení 60 měsíců a s akontací od 0 procent.

Příklad kalkulace
Zákazník, který v této akci uzavře s ČSOB Leasing  smlouvu například na pořízení tahače v ceně 2 milionů korun, uhradí do konce roku 3 měsíční splátky ve výši 24 955 korun a až od počátku roku 2009 začne měsíčně platit částku 35 650 korun.
Pro příklad byla použita kalkulace finančního leasingu s délkou splácení 60 měsíců a s 10% akontací. Částky jsou uvedeny bez daně z přidané hodnoty.

Pro stávající zákazníky
ČSOB Leasing zaznamenal určité zhoršení situace i u stávajících zákazníků, především u menších autodopravců. Vybraným zákazníkům z řad autodopravců proto vyšel vstříc a sám jim nabídl pomoc formou snížení leasingových splátek. „Jedním z nabízených řešení je prodloužení smlouvy o jeden rok. Leasingovým nájemcům tak umožníme překlenout jejich momentální finanční problémy; tím získají čas k případnému vyjednání nových přepravních cen, získání nových zakázek a případně i k dalším jejich opatřením,“ vysvětluje Petr Jeníček, výkonný ředitel pro finanční řízení ČSOB Leasing.

ČSOB Leasing řeší problémy českých autodopravců
Dostanou-li se již dopravci do prodlení ve splácení, má ČSOB Leasing  připraveny i další pomocné nástroje, jako jsou odklady splátek, zpětné financování apod. „Máme řadu možností, jak situaci řešit, je-li zákazník připraven aktivně spolupracovat a jednat s námi.
I díky těmto opatřením zatím nezaznamenáváme úpadky zákazníků v tomto segmentu,“
doplňuje Petr Jeníček.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy