Pojišťovna Wüstenrot vstoupila se svou nabídkou na trh neživotního pojištění

03.10.2008 | , Wüstenrot pojišťovna
Tiskové zprávy


Včerejším dnem zahájila svou vlastní pojišťovací činnost Wüstenrot pojišťovna, která  pro své budoucí klienty připravila především nabídku kompletní pojistné ochrany rodiny a pojištění motorových vozidel.

Nové Pojištění nemovitosti, domácnosti a odpovědnosti za škodu zaručuje komplexní pojištění majetku občanů. Široký rozsah krytí v základním pojištění s pojistným plněním v nových cenách zaručuje obnovení bydlení klienta, pokud dojde k nečekané škodní události. U pojištění domácnosti si klient může vybrat ze dvou variant - PLUS a SUPERPLUS, přičemž varianta SUPERPLUS spolu s možným připojištěním uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Důležitou součástí tohoto produktu je pojištění odpovědnosti za škodu v občanském životě, včetně pojištění odpovědnosti vyplývající z vlastnictví domácího mazlíčka.
„Silně také akcentujeme prodej pojištění motorových vozidel, a to jak havarijního tak odpovědnosti z provozu. Jsem přesvědčen, že v této oblasti dokážeme nejen držet krok s konkurencí. Produkt „povinného ručení“ Wüstenrot dnes ve své cenotvorbě vychází ze skutečného výkonu motoru a ne jeho obsahu, což samo o sobě ve většině případů pozitivně ovlivňuje výši pojistného ve srovnání s konkurencí. Z vlastní zkušenosti ale vím, že pojištění není jenom o ceně, ale především o kvalitní a rychlé likvidaci případných pojistných událostí. A na tuto oblast jsme se pečlivě připravili,“ říká předseda představenstva Pavel Vaněk.
Pojišťovna Wüstenrot je součástí finanční skupiny, do níž dále patří Wüstenrot – stavební spořitelna a.s, Wüstenrot hypoteční banka a.s. a Wüstenrot, životní pojišťovna, a.s. Generálním ředitelem a předsedou představenstva pojišťovny je od 1. září Pavel Vaněk, tříčlenné představenstvo dále tvoří Ing. Anna Petiková a Dr. Harald Mayer-Rönne.
Základní kapitál společnosti činí 156 milionů korun. Akcionáři pojišťovny Wüstenrot jsou německý koncern Wüstenrot & Württembergische AG, jehož podíl na základním akpitálu činí 74 %, a rakouská společnost Wüstenrot Verwaltungs- und Dienstleistungen GmbH s podílem 26 %.
 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy