Další pád letadla v New Yorku

13.11.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Mnozí si mysleli, že byl teroristický útok 11. listopadu jen ojedinělým případem. Mnozí v tom viděli začátek III. Světové války. Mnohým to bylo jedno. Jedno je však jisté. Ještě to neskončilo!

Podle posledních zpráv agentury Reuters spadlo v pondělí krátce po startu z Kennedyho letiště do newyorské čtvrti Qeens letadlo společnosti American Airlines Airbus A-300. Tento typ letadla, který má kapacitu 275 lidí, jich na palubě v době pádu nesl 260 lidí (246 platících pasažérů, 5 dětí sedících na klíně svých rodičů + 9 lidí posádky).
Tak nám spadlo další letadlo, neslo se po celé české republice. Většina lidí je mírně rozčarována a nemůže pochopit, jak se to mohlo stát. Vždyť byla zpřísněna bezpečnostní opatření, byly vytvořeny sáhodlouhé seznamy podezřelých lidí ve spojitosti s teroristickými útoky z 11. listopadu, tolik se o tom mluví…a teď tohle!

Oficiální zpráva hovoří o tom, že příčinou havárie byl "nějaký typ" poruchy na jednom z motorů. Vyšetřovatelé však ještě definitivně nevyloučili možnost teroristického útoku.

Nejčerstvější informace o pádu letadla můžete sledovat prostřednictvím zpravodajství Reuters, které naleznete na našem serveru zcela zdarma.

Autor článku

Vladimír Šindelka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU