Co dělat, když zaměstnavatel chce přispívat na penzi?

20.11.2001 | , Finance.cz
PENZE


Chce vám zaměstnavatel přispívat na penzijní připojištění? Co proto musíte udělat a jaké výhody získáte uzavřením slouvy s některým z penzijních fondů.

Zaměstnavatel může přispívat měsíčně pevnou částkou nebo procentuálním podílem z hrubé  mzdy. Příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění je osvobozen od daně z příjmu zaměstnance až do výše 5% z hrubé mzdy. Příspěvek na penzijní připojištění je tak výhodnější než přímé zvýšení platu.

Pozor: na příspěvek zaměstnavatele však nelze pobírat státní příspěvek.

Jak informovat penzijní fond

  • O příspěvcích zaměstnavatele je třeba penzijní fond předem písemně informovat nejpozději během měsíce předcházející prvnímu zaplacenému příspěvku zaměstnavatele.
  • Uzavíráte-li novou smlouvu uveďte údaje o příspěvcích zaměstnavatele do ní.
  • Chcete-li příspěvek zaměstnavatele pobírat k již existujícímu penzijnímu připojištění je nutné doručit formulář o změně penzijnímu fondu. Formulář naleznete na internetových stránkách nebo na pobočkách Vašeho penzijního fondu.

Výhody pro zaměstnavatele

  • Z příspěvku zaměstnavatele na penzijní připojištění se neplatí sociální a zdravotní pojištění.
  • Příspěvek na penzijní připojištění zaměstnancům je daňově uznatelný náklad až do výše 3% vyměřovacího základu na výpočet sociálního a zdravotního pojištění (hrubé mzdy).

Podrobnější informace o daňových úsporách při příspěvku zaměstnavate

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: PENZE