Motoristé zůstávají u svých stávajících pojišťoven

21.11.2001 | , Finance.cz
Ručení


Vzhledem ke zvýšení sazeb povinného ručení došlo ke zvýšení rozdílů mezi jednotlivými nabídkami pojišťoven, proto někteří přešli k "levnější" pojišťovně…

Informovali jsme Vás 31.10. ve zprávě s podrobným popisem a radami, jak postupovat, když chcete na povinném ručení ušetřit. Rovněž si můžete na našem portálu srovnat sazby jednotlivých pojišťoven, nebo si prohlídnout sazby pro tento rok, které stále platí do konce roku.
Změnu pojišťovny učinila jen hrstka motoristů. Zjevně jde o administrativní zatížení, při kterém lze ušetřit nějakou tu stokorunu, ale většinu klientů to odradí.
Některé pojišťovny poslaly potvrzení nové smlouvy s velkým předstihem, tak klientům rozhodování ulehčily. Díky tomu většině klientů nedošlo, že mají i jinou možnost, než další pojistné zaplatit. Při změně pojišťovny je důležitá 6-ti týdenní výpovědní lhůta, kterou je dobré dodržet a výpověď poslat dříve než šest týdnů od konce pojištění. samozřejmě lze učinit změnu i v průběhu roku. Povinné ručení je velice flexibilní. Lze jej uzavírat i a na dobu krátkou, v některých případech i na jeden měsíc.

Autor článku

Eva Šobáňová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát