Vyhraj Porsche v X-Trade Brokers Cup 2008

20.10.2008 | ,
Tiskové zprávy


Soutěž nabízí seznámení s finančními trhy a možnost vyhrát skvělé ceny. Cílem soutěže je seznámit české a slovenské obchodníky s investováním na komoditních, měnových a akciových trzích a dát všem šanci si obchodování zcela zdarma vyzkoušet a vyhrát skvělé ceny jako je luxusní automobil Porsche Cayman nebo notebook Acer.

Loni v létě vypukla hypoteční krize v USA, která se rychle přelila na akciové trhy, které se doposud pohybují jako na houpačce. Zájem proto celosvětově vzrostl o komoditní trhy. V posledním roce jsme se tedy dočkali mnoha extrémů na trzích, jako byly rekordně drahé potraviny nebo rekordně drahá ropa. Na trhu měnovém jsme viděli extrémy v podobě rekordně slabého dolaru, silného eura nebo české koruny. Tyto trhy se těší velkému zájmu investorů po celém světě a úkolem této soutěže je proto mimo jiné české a slovenské investory s těmito trhy seznámit prostřednictvím této zábavné hry.

Zajímavostí je, že Češi a Slováci budou soutěžit společně, neboť soutěž probíhá ve spolupráci se slovenskou pobočkou X-Trade Brokers. Tyto dva národy budou proto mít možnost poměřit své síly na poli investování. Rozdělí se o velice lákavé ceny, pro vítěze je přichystáno Porsche Cayman, pro nejúspěšnější týdenní obchodníky potom 10 notebooků značky Acer.

Vítězem se stává ten, kdo zhodnotí nejvíce svůj počáteční kapitál, který mu bude na počátku soutěže přidělen. Protože účastníci neinvestují žádné vlastní prostředky, nevznikají jim ani žádné závazky, taktéž ani nároky na případný zisk, který na svém soutěžním účtu vytvoří.

Investování probíhá pomocí jednoduché internetové platformy XTB-Trader, kterou si účastník stáhne do počítače. Investičními nástroji jsou potom CFD, neboli kontrakty na vyrovnání cenového rozdílu. Účastníci mají k dispozici grafy a nejpoužívanější nástroje technické analýzy. Investovat lze do 40 měnových páru, 26 různých komodit jako je ropa, zlato, pšenice, 20 akciových titulů jako je Microsoft, Yahoo nebo i české a španělské akciové tituly, a k tomu 18 akciových indexů, mezi nimi nejvýznamnější americké, evropské, asijské, ale i indexy rozvojových trhů.

Do soutěže je možno se registrovat od 15. září na stránkách www.xtb.cz, stáhnout si platformu a založit si soutěžní účet. Na tomto účtu si účastníci mohou procvičovat obchodování a seznámit se s trhy až do počátku soutěže 1. října, kdy zůstatky na všech soutěžních účtech budou nastaveny na startovací částku 200 000 Kč.

Dobrý úsudek, příznivé trendy a štěstí při obchodování přeje všem účastníkům společnost X-Trade Brokers.

Autor: Lucie Vitamvásová, X-Trade Brokers.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy