Růst ING Nationale-Nederlanden

23.11.2001 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Přestože životní pojišťovna ING Nationale-Nederlanden není akciovou společností zapsanou v obchodním rejstříku, je pouze organizační složkou, patří k největším životním pojišťovnám na českém trhu…

ING Nationale-Nederlanden zaznamenala v třetím čtvrtletí letošního roku meziroční zvýšení předepsaného pojistného, objemu spravovaných aktiv i počtu klientů. Svědčí to nejen o růstu zájmu klientů o produkty životního pojištění, ale i o stále významnější roli, kterou hraje ING Nationale-Nederlanden na českém trhu.

Ke konci září letošního roku dosáhlo předepsané pojistné ING Nationale-Nederlanden objemu 3,036 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 4,8 % - ve stejném období loňského totiž činila výše předepsaného pojistného 2,897 mld. Kč.

ING Nationale-Nederlanden zaznamenává pravidelný růst tohoto základního ekonomického ukazatele. "Je to důkazem nejen posilování naši pozice na českém pojistném trhu, ale především naší schopnosti nabídnout klientům produkty, které reagují na jejich potřeby", řekl předseda výkonné rady ING pro Českou a Slovenskou republiku Ron van Oijen.

O posilování pozice ING Nationale-Nederlanden na trhu svědčí i růst aktiv, která pojišťovna spravuje. Jejich objem se meziročně zvýšil o 22,8 %, když k 30. září 2001 dosáhl 13,575 miliardy korun. Ve stejném období loňského roku činil objem spravovaných aktiv 11,054 mld. Kč. Neméně dynamicky rostla i celková aktiva ING Nationale-Nederlanden, která dosáhla ke konci letošního září 15,058 miliardy korun.

Snahou ING Nationale-Nederlanden je nejen poskytovat kvalitní služby svým stávajícím klientům, ale chce oslovit i nové klienty. Pojišťovna ING Nationale-Nederlanden měla ke konci třetího čtvrtletí tohoto roku 192 467 klientů. Ve stejném období loňského roku činil počet klientů 161 269. V meziročním srovnání tak došlo ke zvýšení o 19,3 %.

Růst počtu klientů souvisí mimo jiné se zvýšeným zájmem o životní pojištění, které bylo stimulováno možností odečtení pojistného na životní pojištění od daňového základu. Pojišťovna ING Nationale-Nederlanden na tuto změnu rychle zareagovala a vytvořila nový produkt investičního pojištění, který splňuje podmínky daňové odčitatelnosti. Jde o Důchodové pojištění Investor, které je klientům nabízeno od konce ledna 2001. Umožňuje klientům snížit si daňový základ a zároveň nabízí i zhodnocení jejich prostředků. O tom, že ING Nationale-Nederlanden zvolilo správnou strategii svědčí růst počtu nově uzavřených smluv životního pojištění - ke konci září byl v porovnání s loňským rokem vyšší o 42 %.
Celkový počet pojistných smluv ING Nationale-Nederlanden se meziročně zvýšil o 13,1 %. K 30. září letošního roku činil jejich počet 239 818.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ