SG Equipment Finance poskytuje financování v oblasti high tech

30.10.2008 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


Možnosti financování technologií z oblasti high tech jsou obdobné jako u ostatních investičních celků. Nabídka je však rozšířena ještě o faktoring (odkup pohledávky ze smlouvy o financování uzavřené s dodavatelem high tech technologií) a financování software.

SG Equipment Finance se od roku 2003 specializuje také na oblast financování high tech, která zahrnuje:

  • software
  • hardware
  • kancelářskou techniku
  • zdravotní techniku

 

Oblast financování technologií high tech je oblastí, která není mezi českými společnostmi tak rozšířená a využívaná, jako například financování dopravní techniky. Jelikož se jedná o předměty s rychlou časovou amortizací, které jsou ve většině případů nezbytným prvkem pro výrobu a provoz investující společnosti, nicméně nepřinášejí přímý a okamžitý profit, financování může klientovi poskytnout potřebné časové rozlišení nákladů v souladu s realizovanými příjmy. Společnost nemusí investovat do této techniky ze svých zdrojů, nýbrž využít nabídky financování a volné zdroje použít pro hlavní podnikatelský záměr a aktivity společnosti.

SG Equipment Finance nabízí v této oblasti své služby. Financování poskytuje nejenom na hardware, nýbrž poskytne klientům finanční prostředky pro pořízení software. Kvalitní softwarové řešení je nezbytností pro každého podnikatele. Mnohdy se jedná o velmi nákladnou záležitost. SGEF svým zákazníkům na tento jednorázový výdaj poskytne finanční prostředky a rozloží náklady na pořízení kvalitního softwaru do delšího období, a to prostřednictvím úvěrové, případně leasingové smlouvy.

SG Equipment Finance nabízí finanční řešení na nákup technického vybavení pro zdravotní instituce, a to například v oblasti diagnostiky nebo radiologie. Financování využívají jak privátní subjekty, tak i státní instituce. Ve státním sektoru poskytuje financování například i v oblasti optimalizace využití energetických zdrojů.

SGEF v České republice doprovází mnoho mezinárodních partnerů a dodavatelů, jejímž klientům je schopna nabídnout finanční řešení vyplývajících z velmi výhodných a zajímavých globálních programů, jejichž finanční produkty jsou pochopitelně přizpůsobené lokálnímu trhu a jsou tedy plně kompatibilní s místní legislativou.

SGEF nabízí některým svým klientům bezplatný finanční rámec, který mohou využít právě na financování high tech předmětů. V rámci takto účelově přistavených finančních zdrojů může konkrétní stávající klient SG Equipment Finance pořídit daný předmět prostřednictvím některého z finančních produktů, který SGEF v daném sektoru nabízí, a to bez nutnosti absolvovat schvalovací řízení. Současní klienti SGEF, kteří takový finanční rámec mají přistavený, jsou o této možnosti informování, případně mohou získat další informace na webových stránkách společnosti SGEF nebo u svého finančního poradce SGEF.

Více informací o možnostech financování high tech včetně popisu produktů najdete na internetových stránkách www.sgef.cz.


SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o.  (SGEF) je jednou z předních finančních společností v České a Slovenské republice. Již od svého  založení v roce 1996 se specializuje na vybrané průmyslové obory a služby, nabízí financování zejména pro investice do polygrafických, obráběcích, výrobních a stavebních strojů, zemědělské i lesnické techniky a prostředků pro hromadnou přepravu zboží a osob. Nabízíme také financování v oblasti high tech, která zahrnuje software, hardware, kancelářskou techniku, medicínské přístroje. Máme zkušenosti v oblasti strukturovaného financování speciálních projektů a letecké techniky.

Kontakt: SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o., Antala Staška 2027/79, 140 00  Praha 4, Tel.: +420 224 990 500, Fax: +420 224 990 585
www.sgef.cz

 

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy