Hypoteční úvěr Plus

05.12.2001 | , Finance.cz
BYDLENÍ


A máme tu nový produkt hypotečního financování, od 1.12.2001 můžete využít nového Hypotečního úvěru Plus Komerční banky. A čím se tento úvěr liší od původně poskytovaného hypotečního úvěru?

Hypoteční úvěr (HU) je dlouhodobý účelový úvěr, zajištěný zástavním právem k nemovitosti, k investování do nemovitosti (koupě, výstavba, rekonstrukce, modernizace a opravy nemovitosti, vypořádání spoluvlastnických a dědických nároků atd.). Podmínkou získání úvěru je existence  běžného účtu  pro fyzické osoby-občany  u Komerční banky.

Minimální výše obou úvěrů (HU Plus i Klasik) je 200000,- Kč.
Maximální výše  úvěru je limitována:

  • schopností splácet úvěr,
  • výši investicí do nemovitosti a
  • 70% ceny zastavovaných nemovitostí stanovených bankou u HU Klasik nebo 90% ceny obvyklé (tržní ceny) zastavených nemovitostí u HU Plus.

Splácet začínáte až po úplném vyčerpání hypotečního úvěru, formou pravidelných měsíčních anuitních částek, hypoteční úvěr Plus je možno kdykoliv předčasně částečně nebo úplně splatit bez sankcí.
Minimální a maximální doba splácení je u obou produktů stejná, a to od 5 do 30 let. Úroková sazba je stanovena jako pevná  na dobu platnosti úrokových sazeb, tj.  1 rok  nebo 5 let (u HU Plus na 5 let) od podpisu smlouvy.

A banka též nabízí expresní zpracování hypotečního úvěru a to do 7 dnů od předložení všech dokladů (za příplatek 0,2% z výše úvěru, min. 2000 Kč, max. 10000 Kč). Doklady obvykle vyžadované hypotečními bankami naleznete zde. Základní informace o hypotečních úvěrech ostatních bank (úrok, garance úrokové sazby, min. výše úvěru či poplatky) získáte na této stránce.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ