U WPB Capital jsou vklady pojištěny

03.11.2008 | , WPB Capital
Tiskové zprávy


Vklady ve spořitelních družstvech jsou pojištěny ze zákona stejně jako v bankách. WPB Capital nabízí termínované vklady a spořicí účty s výnosem 4 až 5,65 %.

Spořicí produkty jsou v současné době velmi vyhledávanou formou zhodnocení finančních prostředků. Jejich největší předností je jednoznačně fakt, že jsou vklady ze zákona pojištěny u Fondu pojištění vkladů. Mezi pojištěné instituce patří banky, stavební spořitelny a také družstevní záložny. Z pohledu bezpečnosti tedy nezáleží, u které z těchto finančních institucí máte uloženy své peníze.

Vklady jsou v tuto chvíli pojištěny do 90 %, maximálně do částky 25 000 eur. Vláda již schválila návrh na navýšení této garance na 100 %, až do výše 50 000 eur a je jen otázkou času, kdy poslanecká sněmovna schválí novelu zákona o bankách, který tuto problematiku upravuje. Na evropské úrovni se navíc jedná o zvýšení maximální částky až na 100 000 eur. Všechny tyto změny by se tedy týkaly i vkladů u spořitelních družstev.

Pokud hledáte opravdu nejvyšší výnos na termínovaných vkladech, pak byste měli uvažovat o WPB Capital, spořitelním družstvu. Jejich úročení je v tuto chvíli 4 až 5,65 % ročně. Úroková sazba je u termínovaných vkladů garantovaná a tak se v průběhu celého spoření nemůže změnit. Doba splatnosti je od 6 měsíců do 5 let a minimální vklad činí 50 000 Kč.

Nyní máte možnost založit si spoření u WPB Capital prostřednictvím on-line prodeje finančního serveru Finance.cz. Pokud této možnosti využijete, pak získáte ještě výhodnější úročení a to 4,10 až 5,85 %. Navíc ušetříte 199 Kč, protože neplatíte zápisné.

WPB Capital je jedním z kapitálově nejsilnějších spořitelních družstev v České republice. Bylo založeno v roce 1999 a od svého vzniku klade důraz na rychlost, flexibilitu a individuální přístup ke svým klientům.

Více informací naleznete na stránkách WPB Capital.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Tiskové zprávy