Fio, burzovní společnost zvýšila objemy obchodů a zaznamenala rekordní přírůstky klientů

04.11.2008 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio, burzovní společnost, největší on-line broker v ČR, zprostředkovala za  třetí kvartál 2008 obchody v celkovém objemu 58,8 miliard korun.

Objem obchodů za toto čtvrtletí je v letošním roce nejvyšší, počty nových klientů – investorů jsou v posledních týdnech rekordní.

Ve třetím čtvrtletí zprostředkovala Fio, burzovní společnost obchody s investičními nástroji v objemu 58,8 miliard korun. Samotné obchody s akciemi tvořily 52,8 miliard korun. Za tři čtvrtletí roku 2008 činily objemy obchodů s investičními nástroji 165,2 miliard korun, z toho 150 mld. Kč s akciemi.

Od července do září navýšila Fio, burzovní společnost počet svých klientů o více než 1.800. Tempo přírůstku klientů navíc výrazně zrychlilo v říjnu, v jehož průběhu získala přes 2.500 nových klientů. Minulý měsíc se tak stal nejúspěšnějším měsícem v historii společnosti. V současné době má Fio, burzovní společnost již více než 20.400 klientů.

„Po prudkých propadech začíná být čím dál více lidí přesvědčeno o tom, že při těchto cenách je výhodné do akcií investovat. Prudké výkyvy akcií přilákaly i pozornost lidí, které akcie předtím nezajímaly, a někteří klienti se rozhodli vyhnout fondům a spravovat si svá portfolia sami. To dosvědčuje i výrazný nárůst nových klientů v září a říjnu,“ uvádí k tomu obchodní ředitel Jan Bláha.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy