Klienti bank se můžou těšit na výplaty

07.12.2001 | , Finance.cz
Domovská stránka


Výplaty dodatečného odškodnění klientů Moravia banky, Pragobanky a Universal banky by měla začít již příští rok 7. ledna, a to pro klienty všech tří bank zároveň.

Výplaty dodatečného odškodnění klientů Moravia banky, Pragobanky a Universal banky by měla začít již příští rok 7. ledna, a to pro klienty všech tří bank zároveň. Výplaty budou probíhat na pobočkách Komerční banky. A to buď prostřednictví poukázek Komerční banky v případě, že se bude jednat o částku od deseti do 50 tisíc korun. Pokud se bude jednat o částku vyšší, bude muset klient navštívit pobočku Komerční banky.
Klienti těchto tří bank jako jediní obdrželi po krachu z banky svoje výplaty jen do výše zákonného pojištění, tedy 90 % vkladu a to maximálně do výše 400.tisíc Kč. Ostatní klienti u nás zkrachovalých bank získali zpět buď všechny svoje vklady nebo částky až do čtyř miliónů korun. Letos tedy parlament rozhodl, že dodatečně budou vyplaceni klienti těchto tří bank. Což se týká asi 89 tisíc klientů, kteří vložili svoje peníze do nestabilních bank.
Zbytek vkladů nad rámec zákonného pojištění bude nyní vyplácet také Fond pojištěných vkladů (stejně je tomu do limitu zákonného pojištění). V minulosti tyto "nadlimitní částky" vkladů vyplácela Česká národní banka. Tedy klienti bývalé Moravia banky, Pragobanky a Universal banky těšte se na svoje peníze !

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka