Klienti UniCredit Bank ušetřili na výběrech v zahraničí tisíce Kč

06.11.2008 | , UniCredit Bank
Tiskové zprávy


Ukázalo se, že banka tímto krokem skutečně ulehčila cestování po Evropě. Odhad, že tomu tak bude především v nejnavštěvovanějších turistických destinacích, potvrdily aktuální statistiky o nárůstu počtu výběrů v zemích jako je Itálie, Slovensko, Slovinsku a Rakousko.

  •  Od letošního července mají klienti UniCredit Bank možnost vybírat hotovost z bankomatů UniCredit Group v zahraničí za stejných podmínek jako v České republice.
  •  Během července až října učinilo výběr ze zahraničních bankomatů skupiny při zvýhodněných podmínkách přes 2300 klientů, celkový počet výběrů dosáhl přes pět tisíc.
  •  Pro optimální využití této novinky zprovoznila UniCredit Bank na svých internetových stránkách od začátku prázdnin detailní vyhledávač všech bankomatů skupiny UniCredit Group, tzv. ATM locator.

„Ukázalo se, že banka tímto krokem skutečně ulehčila cestování po Evropě. Odhad, že tomu tak bude především v nejnavštěvovanějších turistických destinacích, potvrdily aktuální statistiky o nárůstu počtu výběrů v zemích jako je Itálie, Slovensko, Slovinsku a Rakousko. Pro zajímavost můžeme uvést, že jeden z našich klientů ušetřil za čtyři měsíce na výběru ze zahraničních bankomatů více než 12 tisíc Kč,“ uvedl Jakub Dusílek, ředitel Divize řízení produktů a segmentů retailového bankovnictví.

Zájmu o využití zahraničních bankomatů pomohla instalace speciálního vyhledávače bankomatů na internetových stránkách banky. Podobnou službu zatím žádná jiná banka v ČR nenabízí. Pomocí ATM locatoru může zájemce dohledat bankomaty skupiny UniCredit „Jedná se o projekt, který postupně implementují všechny banky skupiny UniCredit Group. Naše banka byla jedním z prvních, kdo tuto službu aktivně nabízel. Zájem o vyhledávač během posledních měsíců ukázal, že rozhodnutí instalovat tento detailní vyhledávač již během letní sezóny bylo správné,“ doplňuje Jakub Dusílek.

Největší návštěvnost zaznamenaly podstránky obsahující detailní databázi bankomatů v Itálii, Slovensku a v Rakousku. „Návštěvnost velmi přesně kopíruje výčet zemí, u kterých jsme zaznamenali největší nárůst počtu výběru,“ uvádí Jakub Dusílek.

Podobný zájem jako v letních měsících očekává UniCredit Bank také s příchodem zimní sezony. Ani tady by nemělo dojít k výrazné proměně nejvyhledávanějších destinací.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy