Investice do nových ČSOB zajištěných fondů se vyplatí i při současné situaci na finančních trzích

10.11.2008 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB opět připravila nové zajištěné fondy. V listopadu mohou klienti investovat do ČSOB Fixovaného růstu 6 a do Maximal Invest – ČSOB Prémiového fondu 1.

Oba zajištěné fondy jsou sestaveny tak, aby plně reflektovaly současnou situaci na finančních trzích. Představují tak vhodnou investici se střednědobým horizontem. Například na prostředí klesajících sazeb výhodně reaguje Maximal Invest – ČSOB Prémiový fond 1, který přináší 4% fixní roční výnos.
„V současné situaci mají někteří investoři pocit, že není dobré investovat. Nicméně ve střednědobém horizontu mají právě nyní zajištěné fondy obrovský potenciál. Ceny akcií jsou velice nízko a je pravděpodobné, že v následujících letech budou růst. Navíc jsou parametry nových zajištěných fondů v nabídce ČSOB pro klienty nastaveny velmi výhodně,“ uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Maximal Invest – ČSOB Prémiový fond 1 je zajištěným fondem navázaným na životní pojištění, který klientům přinese fixní roční 4% výnos. Po pětiletém období, kdy je fond splatný, má klient  zajištěno 22%, a to  nezávisle na vývoji úrokových sazeb. „Maximal Invest – ČSOB Prémiový fond 1 nabízí unikátně vysoký výnos, který v dnešní době klienti nezískají na žádném jiném z depozit, ani na barevných kontech. Jedná se o exkluzivní a neopakovatelný produkt. Vzhledem k tomu, že je maximální objem fondu stanoven na 500 milionů korun, předpokládáme, že objednávky budou vyčerpány ještě před koncem upisovacího období, tedy před 15. prosincem. Prodej probíhá od začátku měsíce a již bylo upsáno přes 100 milionů korun. Proto bych  doporučil neváhat s objednávkami,“ dodal Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.
Zajištěný fond Horizon ČSOB Fixovaného růstu 6 má investiční horizont na 4 roky a 7 měsíců. Výnos má investor zaručen, i pokud akcie za toto období dosáhnou jen lehce kladných hodnot. Výnos z každé rostoucí akcie bude totiž při splatnosti fondu započítán ve výši 45 %, i pokud poroste jen mírně. U tohoto fondu je důležité, že může vydělat, i když bude mít větší část akcií v koši jen mírné zhodnocení.
„Domnívám se, že je pro klienty nyní výhodné investovat do obou fondů. Jedna složka takto vytvořeného portfolia pro ně bude ochranná (Maximal Invest) a druhá složka zabrání ztrátě výnosů v případě, že akciové trhy výrazně porostou (ČSOB Fixovaného růstu 6),“ dodal Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy