Co týden dal

14.12.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Pokud jste ještě nenavštívili naši sekci Bankovnictví, určitě na to nezapomeňte. Tento týden proběhla rozsáhla reorganizace této sekce. Doufáme, že tuto změnu přivítáte. V této zprávě Vám také nabízíme shrnutí zpráv a novinek na našem serveru  za tento týden.

Posledních 7 dní ve světě

Investiční společnosti mají možnost přerušit na přelomu roku vyhlašování kurzů podílových listů a jejich prodej a odkup.
Americké akcie v Evropě oslabují v souvislosti s klesajícími příjmy, např . Applied Material Inc. (AMAT) oslabil po oznámení, že jeho 10% snížení počtu zaměstnanců způsobí pokles příjmů v tomto čtvrtletí.

Posledních 7 dní u nás doma

Český statistický úřad zveřejnil odhad HDP za 3. čtvrtletí  tohoto roku. Hrubý domácí produkt ve 3. čtvrtletí vzrostl podle předběžného odhadu meziročně reálně o 3,2 %.
Míra inflace vyjádřená přírůstkem průměrného indexu spotřebitelských cen za posledních 12 měsíců proti průměru předchozích 12-ti měsíců činila v listopadu 4,7 %.
Prvním čtením v Poslanecké sněmovně prošel poslanecký návrh zákona o některých podmínkách ochrany vnitřního trhu. V zásadě se jedná o opětovný pokus zavést registrační pokladny v České republice.

Posledních 7 dní na našem serveru

Mezi  novinky na www.finance.cz patří reorganizace sekce Bankovnictví. Novinkou v této sekci je také abeceda běžných účtů a povídání o  šecích.  V sekci Bydlení Vám radíme co dělat, když chcete použit  hypoteční úvěr na výstavbu.


Anketa posledních 7 dní

V tomto týdnu jsme se Vás na hlavní stránce ptali, jak letos pořizujete vánoční dárky. Jak dopadlo hlasování? 48 % uživatelů nakupuje dárky klasickým způsobem, a to hotově, 13 % na splátky.  39 % návštěvníků si pořídí úvěr a z těchto peněz na Štědrý den potěší své známe.

Autor článku

Hana Stejskalová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU