Credium, a.s. vstoupila na slovenský trh

25.11.2008 | , Credium, a.s.
Tiskové zprávy


Společnost Credium, a.s., 100% dcera francouzské společnosti SOFINCO S.A., zakoupením společnosti OTP Leasing, a.s. vstupuje na slovenský leasingový trh.

Dohodou o koupi slovenské společnosti OTP Leasing, a.s. skončila jednání mezi jejími majiteli a vedením společnosti Credium, a.s. Přínosem této transakce pro Credium je fakt, že se jedná o společnost, která se stabilně drží v první desítce největších leasingových společností poskytujících financování osobních a užitkových automobilů a specializující se především na leasing.

„Velmi nás těší, že se nám koupí společnosti OTP Leasing podařilo najít cestu na slovenský trh pro představení našich produktů. Můžeme tak slovenským podnikatelům i soukromým osobám poskytnout výhodnou nabídku financování jejich záměrů“., řekl Luděk Keltyčka, předseda představenstva a generální ředitel Credium, a.s.

Credium, a.s. se v České republice zaměřuje na finanční leasing, operativní leasing, spotřebitelský úvěr a splátkový prodej. Jeho obchody za uplynulých deset měsíců vzrostly kumulativně v pořizovacích cenách na 5,64 miliardy korun proti 5,14 miliardám za srovnatelné období loňského roku. Rozdíl téměř 500 milionů korun znamená růst o 10 procent. Roste rovněž počet uzavřených smluv.  Porovnáme-li  leden  až  říjen  roku  2008  a 2007, pak tento růst činí 27 % (12 472 smluv proti 9 786 smlouvám loni). Nárůst je zaznamenán ve všech komoditách, především pak ve financování nových osobních a užitkových vozidel. Co se týká zastoupení produktů, výrazně roste podíl operativního leasingu. Stále podstatný podíl v produktovém portfoliu má finanční leasing. Na pozitivní vývoj obchodů společnosti Credium, a.s. má vliv i nabídka doplňkových služeb, především velmi výhodného havarijního pojištění jak pro fyzické, tak i pro právnické osoby.

Rok 2008 přinesl i řadu novinek v oblasti financování. Mezi ně patří například účelový úvěr na nákladní automobily nabízený v rámci Credium TruckProgramu. Credium, a.s. tak pokračuje v rozvoji nabízených služeb, zahájený v roce 2007 kdy rozšířila svoji obchodní sít na všechna významná města v České republice a na trh uvedla speciální leasingové programy v oblasti retailového a velkoobchodního financování se značkami Fiat, Alfa Romeo, Lancia a Fiat Professionals. Obrovský zájem zaznamenala společnost Credium se svým produktem spotřebitelského financování – kreditní kartou Credium s řadou výhod a věrnostním programem nejen pro řidiče.

Ke změně značky OTP Leasing na Credium a současně ke změně obchodního názvu společnosti dojde v průběhu následujících měsíců.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy