Dial Telecom prý koupila poskytovatele internetu Volny.cz

03.12.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - Společnost Dial Telecom koupila českou a slovenskou pobočku telekomunikační firmy Telekom Austria, která se v Česku prosadila se značkou Volny.cz. Informoval o tom server iHNed.cz s odvoláním na důvěryhodný zdroj obeznámený s transakcí. Cena obchodu nebyla zveřejněna.

Telekom Austria CR nabízí pod značkou Volný mimo jiné připojení k internetu, hlasové a datové služby, externí správu počítačových sítí či digitální televizi přes internet (IPTV). Své služby poskytuje především firemním zákazníkům, například operátorovi T-Mobile.

Akciová společnost Dial Telecom o sobě na svých internetových stránkách uvádí, že je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice. V Česku firma provozuje optické kabelové trasy o délce 4500 kilometrů, 80 km kabelových tras má v rámci metropolitní sítě v Praze, napsal server.

Dial Telecom vznikla loni v říjnu spojením původní Dial Telecom se společnostmi net4net a Meduka. Vytvořená firma je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Dial Telecom Group, která působí mimo Českou republiku na Slovensku a v Rumunsku.

Telekom Austria CR je součástí skupiny Telekom Austria, která provozuje pevné i mobilní sítě také v Rakousku, Bulharsku, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Makedonii, Slovinsku, Srbsku, Bělorusku a na Slovensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK