Raiffeisenbank navyšuje kapitál o 1,675 miliardy korun

08.12.2008 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Podobně jako v minulých letech, Raiffeisenbank a.s. na konci roku navyšuje základní kapitál. Navýšení o 1,675 miliardy korun umožní bance i nadále pokračovat ve své rychlé expanzi.

Valná hromada Raiffeisenbank a.s. v pátek schválila navýšení základního kapitálu banky o 1,675 miliardy korun. Z dosavadních 4,889 miliardy Kč tak základní kapitál banky po zápisu do obchodního rejstříku vzroste na 6,564 miliardy Kč. „Náš kapitál navyšujeme pravidelně na konci roku. Toto zvýšení kapitálu nadále posílí naší stabilitu a umožní nám pokračovat v našem dynamickém růstu
i v době zhoršených podmínek na finančních trzích,“
uvedl generální ředitel a předseda představenstva Lubor Žalman.
Na navýšení kapitálu se podílejí všichni akcionáři podle svých dosavadních podílů, akcionářská struktura se tedy nemění. Majoritním vlastníkem tak zůstává Raiffeisen International Bank-Holding AG s 51 % podílem. Dalšími akcionáři jsou RB Prag Beteiligungs GmbH s 25 % a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich – Wien AG s 24 %.
Raiffeisenbank i v letošním roce pokračuje v rychlém růstu. Celková aktiva banky se ke konci září meziročně zvýšila o pětinu na 164 miliard korun. Banka nadále pokračuje v růstu jak v oblasti vkladů a investic, tak u úvěrů. Pozitivní je v posledních týdnech vývoj především u eKonta, našeho vlajkového účtu pro soukromé osoby. Prodáváme nyní dvakrát více účtů než v předchozích měsících,“ dodal Lubor Žalman s tím, že od počátku října banka eKonto nabízí i podnikatelům.
Čistý zisk banky za první tři čtvrtletí meziročně vzrostl o 43 procent na 1,1 miliardy korun. Rychlý růst banky ocenila i porota prestižní soutěže MasterCard Banka roku, která Raiffeisenbank vyhlásila Bankou roku 2008.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy