Zbývá posledních 24 dní na uhrazení plateb pro získání státní podpory či daňové úlevy

08.12.2008 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Státní podporu ke stavebnímu spoření od Stavební spořitelny České spořitelny v maximální výši, snížení daňového základu pro výpočet daně z příjmu u úvěru poskytnutého stavební spořitelnou, u penzijního připojištění Penzijního fondu České spořitelny, či u životního pojištění Pojišťovny České spořitelny, mohou klienti získat jedině, pokud včas pošlou platby nebo splátky na účty, které pro tyto produkty u Finanční skupiny České spořitelny užívají.

Státní podpora u stavebního spoření za rok 2008
Klienti, kteří chtějí získat maximální státní podporu ke stavebnímu spoření za rok 2008, by měli ještě v letošním kalendářním roce složit na účet Stavební spořitelny České spořitelny (SSČS) 18 000 Kč u smluv uzavřených do 31. prosince 2003 a 20 000 Kč u smluv uzavřených od 1. ledna 2004. SSČS nárokuje pro klienta státní podporu za rok 2008, pokud je částka připsaná do konce tohoto roku. I když Česká spořitelna zpracovává hotovostní platby ke stavebnímu spoření ve vybraných pobočkách ještě 31. prosince 2008 do 11h, doporučujeme klientům nenechávat platby na poslední chvíli. 
Pro platební transakci může klient využít bezhotovostní platbu prostřednictvím služby SERVIS 24 Internetbanking či sběrných boxů České spořitelny. Částku může uhradit hotově v jakékoliv pobočce České spořitelny, případně prostřednictvím poštovní poukázky, avšak v tomto případě doporučujeme do 10. prosince 2008. 


PRODUKTY DCEŘINÝCH SPOLEČNOSTÍ ČS UMOŽŇUJÍCÍ SNÍŽENÍ ZÁKLADU PRO VÝPOČET DANĚ Z PŘÍJMU

Úvěr od Stavební spořitelny České spořitelny
Klienti, kteří čerpají úvěr poskytnutý SSČS, si mohou zaplacenými úroky z úvěru snížit základ pro výpočet daně z příjmu. Tito klienti vždy po novém roce obdrží od SSČS bilanční výpis z úvěrového účtu spolu s potvrzením o zaplacení úroků z úvěru. Potvrzení předají klienti do mzdové účtárny nebo na finanční úřad,  pokud podají daňové přiznání sami. Podmínkou k uplatnění daňového zvýhodnění však je, že klient úvěr řádně splácí. Na potvrzení SSČS spořitelny uvádí dlužníka i spoludlužníka, protože potvrzení může uplatnit po vzájemné dohodě jeden z nich nebo oba rovným dílem.

Penzijní připojištění od Penzijního fondu České spořitelny
U penzijního připojištění Penzijního fondu České spořitelny si mohou klienti snížit daňový základ až o 12 000 Kč. Částka, o kterou lze daňový základ snížit, je rovna ročnímu souhrnu vlastních příspěvků účastníka snížených o 6000 Kč. Konkrétní výše úspory však závisí na sazbě daně z příjmu účastníka. Pokud má klient Penzijního fondu České spořitelny sjednanou službu Maximum, může daňově optimální částku uhradit kdykoliv během roku, tedy až do konce prosince 2008. Přesto doporučujeme klientům, pokud ještě danou částku neodeslali na účet Penzijního fondu, aby tak učinili co možná nejdříve, nejpozději 31. prosince 2008 musí být totiž platba připsána.

Životního pojištění Pojišťovny České spořitelny
Klienti Pojišťovny České spořitelny mohou mít snížený základ daně z příjmu až o 12 000 Kč ročně u soukromého životního pojištění, které mají sjednané na pojištění rizika smrti a dožití. Ostatní pojistná rizika nejsou daňově uznatelná. Informace o využití daňových odpočtů ze životního pojištění poskytuje informační linka České spořitelny 800 207 207, případně jsou informace k dispozici na www.pojistovnacs.cz.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy