AWD nejlepší poradenskou firmou v oblasti správy privátních financí, v nezávislém průzkumu za sebou nechala poradenské společnosti i banky

11.12.2008 | , AWD
Tiskové zprávy


Společnost AWD Česká republika, evropská jednička v oblasti správy privátních financí, se stala celkovým vítězem doposud nejrozsáhlejšího exkluzivního nezávislého průzkumu finančního poradenství v České republice.

Průzkum, který probíhal celkem sedm měsíců, a do kterého bylo zapojeno pět největších poradenských společností a pět největších bank v České republice, provedla společnost Ipsos Tambor, jedna z největších mezinárodních výzkumných společností. Výsledky průzkumu byly zveřejněny v prosincovém čísle časopisu Osobní finance.

V podobných průzkumech se AWD stala jedničkou v Německu, Rakousku a Švýcarsku a nyní prokázala své kvality také v České republice.

Z průzkumu, do kterého byly zapojeny společnosti AWD Česká republika, Broker Consulting, Fincentrum, OVB a Partners a z bank Citibank, Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka a UniCredit Bank, se AWD Česká republika umístila na prvním místě ve třech z pěti kapitol tzv. Indexu kvality a stala se také celkovým vítězem průzkumu s Indexem kvality 75,7%. Zejména v analýze současného stavu a potřeb AWD nechala ostatní poradenské společnosti i banky jednoznačně za sebou.

Jako druhá se v celkovém pořadí umístila společnost Partners (75%), následuje Broker Consulting (71%) a OVB (67,9%). Nejhůře si z poradenských společností vedla společnost Fincentrum (58,6%) a teprve za ní se umístila první z vybraných bank Česká spořitelna (49,1%).

Tento doposud největší nezávislý průzkum finančního poradenství jasně ukázal, že poradenské společnosti mají v tomto sektoru nenahraditelné postavení.

Ing. Michal Pyšík, generální ředitel vítězné společnosti AWD Česká republika, říká: „Banky se primárně zaměřují na jiné služby, než je finanční poradenství, jsou vhodné spíše pro klienty, kteří do banky směřují cíleně ohledně konkrétního produktu, ale nedokážou nabídnout klientům individuální komplexní finanční plán. Tento průzkum prokázal, že náš model privátního finančního poradenství, který jsme si zvolili, je správnou cestou.“

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Tiskové zprávy