SG Equipment Finance uvádí v České republice ve spolupráci s EIB nový projekt financování pro malé a střední firmy

15.12.2008 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o. (SGEF) získala od Evropské investiční banky (EIB) úvěr 2,6 mld. Kč na podporu financování projektů malých a středních firem a obcí. Tato smlouva je pokračováním předchozí úspěšné spolupráce mezi SGEF a EIB.

SG Equipment Finance již dříve poskytla z fondů EIB úvěry v hodnotě 3,38 mld. Kč na podporu investic malých a středních firem.

Tímto novým projektem chce EIB podpořit a posílit malé a střední podniky v Evropě a zmírnit tak dopady současné finanční krize. EIB také zjednodušila podmínky pro čerpání těchto prostředků a spektrum financovaných předmětů rozšířila mimo jiné o nehmotný majetek.

Půjčka je určena ke spolufinancování projektů z oblasti průmyslu, dopravy, ochrany životního prostředí, energetiky, programů na úsporu energie, infrastruktury včetně projektů z oblasti zdravotní péče a vzdělání, služeb, cestovního ruchu a další pro společnost přínosné projekty.

Prostředky EIB jsou určeny na projekty z celé Evropy, které jsou realizovány malými a středními podniky (do 3000 zaměstnanců) a obcemi s cílem zlepšit jejich přístup k dlouhodobému financování. EIB chce využívat zejména znalosti dobře etablovaných finančních institucí o podmínkách na místním trhu, jejích distribučních sítí a také zkušeností s financováním malých a středních podniků. Proto EIB spojila své síly s SG Equipment Czech Republic s.r.o.

Díky této půjčce SG Equipment Finance získala spolehlivého partnera pro dlouhodobé financování a rozšířila tak své refinanční zdroje.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy