Koruna zpevnila na 26,55 Kč/EUR, k dolaru oslabila

30.12.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. prosince (ČTK) - Česká měna dopoledne posílila vůči euru, naopak k dolaru oslabila. Kolem 10:30 koruna vůči společné evropské měně zpevnila na 26,55 Kč/EUR; k dolaru klesla na 18,74 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Česká koruna zpočátku úterní seance oslabila vůči euru o zhruba deset haléřů k 26,70 Kč/EUR, nicméně prakticky vzápětí se opět vrátila ke svým otevíracím úrovním lehce pod 26,60 Kč/EUR," uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Na trhu podle něj panuje velmi nízká aktivita, obchodníci využili pracovní dny mezi svátky k výběru svých dovolených, což je patrné i v nízké likviditě a vyšší kolísavosti kurzu. Větší zájem o obchodování na devizovém trhu podle něj přijde až s novým týdnem, kdy budou zveřejněna i čerstvá makroekonomická čísla.

Dění na eurodolarovém trhu v posledních dnech ovlivňují především konflikty na Blízkém východě. Dolar v průběhu dnešního dopoledního obchodování vůči euru ztrácel a posunul se nad 1,41 USD/EUR s tím, jak rostly obavy o dodávky ropy a zpevňovaly tradiční bezpečné měny, jako například švýcarský frank, konstatoval Frayer.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK