E15.cz: J&T koupí uhlí od skupiny ČEZ

30.12.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. prosince (ČTK) - Skupina J&T uzavřela dvacetiletý kontrakt na dodávky hnědého uhlí se společností Severočeské doly z energetické skupiny ČEZ. S odvoláním na své zdroje o tom informuje server deníku E15, kterému to nepřímo potvrdil i ředitel komunikace skupiny J&T pro oblast energetiky Martin Maňák.

"Tuto informaci nemohu popřít. Severočeské doly patří mezi potenciální dodavatele společnosti United Energy. Bližší podrobnosti však zatím není možné zveřejnit," cituje E15.cz Maňáka.

Teplárna Komořany ze skupiny J&T, která zásobuje teplem část Mostecka, by tak měla zajištěné dodávky uhlí až do roku 2030. V příštím roce by podle již podepsaného ročního kontraktu měla do Komořan dodávat uhlí společnost Czech Coal. United Energy odebírá zhruba 600 až 800 tisíc tun hnědého uhlí ročně. Dvacetiletý kontrakt by tedy znamenal dodávku dvanácti až šestnácti milionů tun. Severočeské doly patří do skupiny energetické skupiny ČEZ, která spolu s J&T ostře vystupovala proti plánu uhelné firmy Czech Coal prodat zbývající uhlí v akcích, píše server E.15.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK