Karlovarský porcelán musí do konce března najít nového vlastníka

25.01.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 25. ledna (ČTK) - Společnost Karlovarský porcelán (KP) musí do konce března najít nového vlastníka. Pokud by se to nepodařilo, není jisté, zda by pokračovala ve výrobě. S tímto postupem se počítá v záměru zpracovaném insolvenčním správcem. Je v něm i návrh, že v lednu dostanou zaměstnanci KP výpovědi se lhůtou odchodu do 31. března. ČTK to dnes řekl generální ředitel společnosti Vlastimil Argman.

Největší tuzemská porcelánka, která je od 10. března v konkurzu, už hledá zájemce o odkoupení celé firmy nebo jednotlivých závodů od počátku ledna. Termín pro podávání nabídek končí 31. ledna. To však neznamená, že by se pak kupec nemohl přihlásit. "I přes obrovské komplikace se nám podařilo udržet výrobu. Musíme ale stanovit nějaký termín, po němž bude nutné říci, co dále," poznamenal Argman.

Podle něj se několik potenciálních kupců ozvalo a o společnost se zajímalo. Získání nového vlastníka je pro KP důležité také proto, aby by se narovnal režim vyplácení mezd. Ty dostávají zaměstnanci už několik měsíců se zpožděním. Firma jim teď dluží celou prosincovou výplatu. KP má už na první čtvrtletí letošního roku zajištěny zakázky pokrývající asi 70 procent výrobní kapacity firmy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK